Najnovije vesti

PUTIN I TRAMP JEDAN DRUGOM ZA PETAMA: Lideri u VELIKOJ TRCI, a samo jedan može biti pobednik!
Foto: Profimedia

ČOVEK GODINE

PUTIN I TRAMP JEDAN DRUGOM ZA PETAMA: Lideri u VELIKOJ TRCI, a samo jedan može biti pobednik!

Planeta

Lideri Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, ušli su u uži izbor za zvanje "čoveka godine 2018" američkog časopisa Tajm.

Prošle godine je ovaj magazin za "čoveka godine" proglasio žene koje su prekinule ćutanje (Silence Breakers) koje su bile prve koje su govorile o seksualnom uznemiravanju.

Ove godine su među glavnim kandidatima za ovu titulu Vladimir Putin, koji je 2007. već bio "čovek godine" i Donald Tramp, koji je takođe dobio ovu počasnu titulu nakon pobede na izborima 2016. godine.

​Sve ukupno je u užem izboru deset pretendenata za "čoveka godine" Među njima je američki specijalni tužilac Robert Miler, koji istražuje pretpostavku o "dosluhu" Trampa sa Rusijom na predsedničkim izborima, saudijski novinar Džamal Kašogi i supruga britanskog princa Harija i američka glumica Megan Markl.

"Čovek godine" prema časopisu Tajm bira se svake godine, počevši od 1927. godine. Do pedesetih godina, njegovi laureati bili su konkretne ličnosti, ali su kasnije ovu titulu mogli da nose i apstraktni likovi.

Od državljana Rusije i SSSR "čovek godine" bili su Josif Staljin (dva puta), Nikita Hruščov, Mihail Gorbačov, Jurij Andropov i Vladimir Putin.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...