OVO SU UBICE IZ SRBIJE! NEMCI OBJAVILI FOTO-ROBOTE: Ženu ubili zbog 600 evra, a policija ih otkrila zahvaljujući  JEDNOM DETALJU! (FOTO)
Foto: printscreen Bild

horor

OVO SU UBICE IZ SRBIJE! NEMCI OBJAVILI FOTO-ROBOTE: Ženu ubili zbog 600 evra, a policija ih otkrila zahvaljujući JEDNOM DETALJU! (FOTO)

Planeta -

U Nemačkoj je uhapšen Srbin (26) zbog sumnje da je u oktobru opljačkao staricu (84), koja je tom prilikom pala i od posledica povreda preminula dve nedelje kasnije.

Brutalna pljačka odigrala se 4. oktobra u nemačkom gradu Krefeld. Starica (84), koja se kretala uz pomoć hodalice, otišla je u banku, gde je podigla sa računa 600 evra. Zatim je otišla u prodavnicu, nakon čega se uputila ka svojoj kući, piše nemački "Bild".

U tom trenutku dvojica muškaraca prišli su joj na biciklima i jedan od njih počeo je da joj otima torbu. Kako je saopštila nemačka policija, ženi je torba bila vezana za hodalicu, pa kako ju je lopov povukao, otrgao je i hodalicu i starica se srušila na zemlju. Međutim, pljačkaši, umesto da pomognu starici koja je od pada ostala bez svesti, nisu se na to obazirali, već su sa novcem u torbi pobegli sa lica mesta na biciklima.

Nesrećnu ženu u nesvesti primetio je jedan od prolaznika, koji je pozvao Hitnu pomoć. Dve nedelje starica se borila za život, međutim, preminula u bolnici 17. oktobra u ovom, kako ga je nemački list okarakterisao, kukavičjem napadu.

Rezultati autopsije potvrdili su da je 84-godišnja starica preminula od telesnih povreda zadobijenih tokom pljačke.

foto: printscreen Bild

Odsek za ubistva nemačke policije pokrenuo je istragu, a tri dana nakon pljačke, dok je starica još bila živa i u svesnom stanju u bolnici, pronašla torbu u jednom grmlju u parku. Dvojica očevidaca opisala su policiji muškarce koji su im bili sumnjivi u grmlju tog dana. Kako su ispričali, oni su u grmlje ušli sa svetlom torbom, a otišli bez torbe na biciklima u pravcu centra grada.

Prema njihovom opisu policija je napravila foto-robote osumnjičenih muškaraca, raspisala potragu i objavila fotografije. Istovremeno, počeli su da se ispituju tragovi sa torbe.

Javno tužilaštvo je tada obećalo nagradu od 5.000 evra za tragove koji bi doveli do hapšenja počinitelja i ostavilo telefon na koji ljudi mogu da se jave.

Mesec i po dana kasnije, 13. decembra, nemačka policija uhapsila je osumnjičenog muškarca, za kojeg se ispostavilo da je Srbin i da je već dobro poznat u ovoj državi po krađama.

Naime, Gerhard Hopman, šef Komisije za ubistva koja je učestvovala u ovom slučaju i tužilac Tomas Pelka objavili su u četvrtak na konferenciji za medije detalje hapšenja. Kako je preneo "Bild", prva indikacija koja je dovela do jednog od počinioca je otisak prsta na pismu koje je ostalo u tašni. Počinioci su torbu ostavili u gradskom parku nakon što su iz izvadili novac, ali ne i pismo, ostavivši tako za sobom ključni trag.

foto: printscreen Bild

Poređenje otisaka prsta sa bazom podataka pokazalo je da je reč o Srbinu (26), koji je u Nemačku ušao 2013. godine, kada je zatražio azil u toj zemlji. Kada je ova molba odbačena, on je povukao prijavu i od tada je boravio u Nemačkoj. Između ostalog, rečeno je i da je u Srbiji bio u zatvoru i da je krao po radnjama u Berlinu.

Policija je pre nedelju dana locirala Srbina u Krefeldu, napravili su sačekušu i uhapsili ga. Na saslušanju je Srbin (26) pokušao da se izvuče tako što je za počinjeno krivično delo okrivio maloletnog sunarodnika (15) i trećeg Srbina, pišu nemački mediji. Policija je takođe uhapsila i maloletnika. Tinejdžer je na svom saslušanju rekao suprotno - po njemu je glavni krivac 26-godišnjak. On je rekao da je bio na licu mesta tokom pljačke, ali da nije on ukrao torbu. Indikacije podržavaju verziju mlađeg Srbina.

Zbog toga je oslobođen, ali i on je poznat odranije policiji zbog raznih krivičnih dela. Srbinu (26) se na teret stavlja delo pljačka sa smrtnim ishodom i on se sada nalazi u pritvoru. Treći Treći Srbin, kojeg glavni osumnjičeni optužuje, nije ušao u postupak. Ima čvrst alibi i pušten je kući.

foto: printscreen Bild

Prema opisu, jedan muškarac ima između 26 i 30 godina, visok je oko 1,65 do 1,70 metara i krupan.Ima tamnu kosu i nečisto lice. Čovek je nosio tamni kardigan, blede farmerke i sportske cipele. Vozio je stariji model ženskog bicikla. Drugi prestupnik je star između 20 i 27 godina, visok oko 1,75 metara i vitak.Ima tamni ten, tanko lice, bradu staru tri dana i tamnu kosu zabačenu na levu stranu. Njegov izgled opisan je kao neukusan. Bio je na starijem srebrnom biciklu sa korpom.

Kurir.rs/Bild

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja