Najnovije vesti

PRETPRAZNIČNA GROZNICA U BEČU: Božićni vašari pod opsadom, gradom se širi miris kuvanog vina i cimeta! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

veselo

PRETPRAZNIČNA GROZNICA U BEČU: Božićni vašari pod opsadom, gradom se širi miris kuvanog vina i cimeta! (VIDEO)

Austrija

BEČ - Glavni grad Austrije je sav u znaku božićne atmosfere, koja se oseća na svakom koraku kroz centralne, ali i druge ulice. Bečlije mogu da uživaju u božićnim vašarima širom grada, ali najpoznatiji je na trgu ispred bečke Većnice.

Od sredine novembra sve do katoličkog Božića najlepši bečki trgovi pretvoreni se u lepe božićne vašare, na kojima se mogu kupiti božićna dekoracija, sveće, ali I nezaobilazno kuvano vino - punč.

 

Na božićnoj pijaci na trgu ispred Većnice posetioce na ulazu dočekuje visoka kapija u obliku luka sa svećama, odakle se prostire oko 150 prodajnih štandova sa poklonima, ukrasima za jelku, rukotvorine, ali I kulinarski specijalitetima, i oko njih su velike gužve. Gradom s eširi miris punča, kuvanog vina i cimeta!

Na ovom trgu i ljubitelji klizanja mogu da uživaju u zimskim čarolijama, jer je postavljena ledena površina od više od 3.000 kvadratnih metara. Drveće u parku i duž centralne ulice Ring sija punim sjajem usled bogate dekoracije.

Pored ove najpoznatije božićne pijace, prelepo božićno selo nalazi se na trgu Marije Terezije, smešteno između Muzeja istorije umetnosti i Prirodnjačkog muzeja.

 

Na univerzitetskom kampusu, takođe, je otvoreno božićno selo, koje je omiljeno mesto za sastajanje prevashodno studenata. Starobečki božićni bazar nalazi se na trgu Frajung u centru grada, gde je od 1722. bio prvi božićni vašar.

 

Takođe se i ispred dvorca Šenbrun nalazi lepa božićna pijaca, koja je veoma omiljena kod turista i Bečlija. Božićne pijace su "magneti" za turiste, ali i Bečlije koje rado u večernjim satima provode vreme na njima družeći se sa prijateljima pod vedrim nebom.

 

Kurir.rs/vesti-online.com

Foto printscreen YT

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...