GETVIK PONOVO OTVOREN: Londonski aerodrom proradio posle INVAZIJE DRONOVA!
Foto: AP

KRAJ DRAME

GETVIK PONOVO OTVOREN: Londonski aerodrom proradio posle INVAZIJE DRONOVA!

Planeta -

LONDON - Londonski aerodrom Getvik saopštio je danas da je ponovo otvoren pošto je više od 24 sata bio zatvoren zbog dronova koji su leteli iznad pista, zbog čega su desetine hiljada putnika ostale zaglavljene na aerodromu u jeku praznične sezone.

"Pista aerodroma Getvika je sada dostupna i planirano je da ograničen broj aviona poleti i sleti", navodi se u saopštenju.

Aerodromske vlasti su, međutim, pozvale putnike da provere status leta pre nego što krenu na aerodrom "jer postoji mogućnost odlaganja i otkazivanja polazaka i dolazaka".

Getvik je, inače, veoma prometan aerodrom, koji radi i noći - tokom zimskih meseci na njemu se tokom noći obavi 18 do 20 letova. Svi letovi ka Getviku i sa tog aerodroma bili su obustavljeni od srede uveče do jutros zbog istrage policije o mogućem pogubnom sudaru, kako je policija saopštila, između industrijskih bespilotnih letelica i putničkog aviona.

Aerodrom je bio zatvoren od srede uveče zbog dva drona koja su primećena da lete iznad pista.

Britanska vojska je juče postavila za sada nepoznatu vrstu specijalne opreme na Getvik kako bi pomogla policiji u istrazi o incidentu koji se dogodio iznad londonskog aerodroma. Uz to, zvaničnici iz različitih ministarstava britanske vlade sastali su se juče kako bi pronašli rešenje za situaciju na tom aerodromu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja