KREMLJ ISTRAŽUJE BBC  Peskov:  Nagomilala su se mnoga pitanja o načinu na koji BBC izveštava o Rusiji i akcijama Moskve u Siriji!
Foto: Profimedia

ISTOM MEROM

KREMLJ ISTRAŽUJE BBC Peskov: Nagomilala su se mnoga pitanja o načinu na koji BBC izveštava o Rusiji i akcijama Moskve u Siriji!

Planeta -

MOSKVA/LONDON - Kremlj je danas saopštio da je istraga o radu Bi-Bi-Sija u Rusiji odgovor na tretman Britanije prema ruskom TV kanalu Raša tudej (Russia Today - RT), a neke izveštaje britanske medijske kuće okarakterisao je kao tendenciozne i politički motivisane.

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je da su se nagomilala mnoga pitanja o načinu na koji Bi-Bi-Si izveštava o Rusiji i akcijama Moskve u Siriji tokom dugog vremenskog perioda.

Iz Kremlja je saopštenje stiglo pošto je ruski medijski regulator ranije danas najavio da će sprovesti kontrole kako bi se utvrdilo da li se Bi-Bi-Sijev kanal koji emituje vesti iz sveta (World News) i Bi-Bi-Sijevi portali pridržavaju ruskih zakona.

Portparolka Bi-Bi-Sija rekla je da, "kao i svuda u svetu, Bi-Bi-Si u Rusiji radi uz puno pridržavanje zakona i propisa te zemlje kako bi emitovao nezavisne vesti i informacije".

Bi-Bi-Si se u vezi s Rusijom poslednji put iskompromitovao ranije ove nedelje, kad je u javnost procurila prepiska njegove reporterke očajne što je redakcija tera da "pronađe" da je Rusija umešana u proteste Žutih prsluka u Francuskoj jer "urednici traže krv". Bruka je bila tako očita da je ta medijska kuća morala da prizna šta su urednici tražili.

Inače, ruski medijski regulator Roskomnadzor najavio je kontrolu nad Bi-Bi-Sijem kao odgovor britanskom regulatoru Ofkomu, koji je u četvrtak saopštio da je RT prekršila propise o nepristranosti u svojim vestima i emisijama o aktuelnim pitanjima, uključujući izveštavanje o trovanju bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Britaniji. Britanija je za to trovanje bez dokaza optužila Rusiju, a podržale su je zapadne saveznice.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track