TAKSISTI IZ NJUJORKA U SEKSI PARODIJI KALENDARA: Jedan baca laso, drugi u zagrljaju džinovskog pitona, treći služi kafu...a, evo šta im je zajedničko! (FOTO, VIDEO)
Foto: YouTube prtscr/ VOA News

zaštitni znak njujorka

TAKSISTI IZ NJUJORKA U SEKSI PARODIJI KALENDARA: Jedan baca laso, drugi u zagrljaju džinovskog pitona, treći služi kafu...a, evo šta im je zajedničko! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Što je Nova godina bliža, to je sve više kalendara sa izazovnim fotografijama, ali već nekoliko godina kontru pinap devojkama udaraju vozači čuvenog njujorškog žutog taksija.

Kao neki vid parodije, njujorški taksisti poziraju goli do pasa ili sa raskopčanim košuljama, bacaju ključeve u vazduh, pumpaju gume, a jedan od njih čaj pozira sa džinovskim albino pitonom.

Jedan od njih Greg Vitkin, kaže da je većina njegovih mušterija videla samo njegov potiljak, retko ko proimeti lice a mnogi čak ni reč ne razmene s njim. U ovom kalendaru, Greg je pokazao mnogo više, a predstavlja oktobar.

Greg je, kao i 90 odsto njujorških taksista imigrant, što je zapravo glavni motiv ovog kalendara koji izlazi već 6 godina.

Njegovi tvorci su Šenon i Filip Kirkman. Dok se filip bavi planiranjem i finansijama, Šenon kroz objektiv posmatra taksiste.

"Ovi muškarci i žene su heroji ovog grada. Pomažu nam sa prevozom 24 sata, svih 7 dana u nedelji", kaže Šenon.

U Njujorku postoji više od 13.000 registrovanih žutih taksija koje vozi više od 50.000 vozača iz celog sveta. Stoga su Kirkmanovi odlučili da svaki “maneken” u kalendaru predstavlja različitu etničku grupu.

"Zastupljeno je nekoliko afričkih zemalja, više evropskih, nekoliko južnoameričkih. Imamo vozače iz Rusije i južne Azije. Reč je o velikoj kulturnoj raznovrsnosti i to je prava slika Njujorka", kazala je Šenon Kirkman.

Deo novca od prodaje kalendara za 2019. godinu namenjen je fondaciji koja pomaže migrantima i njihovim porodicama.

Neke od fotografija su umerenije, dok su neke više seksi na komičan način. Svako od taksista je od rekivizita na setu imao baš ono što je njemu karakteristično. Nazmil nudi kafu mušterijama, i to sa dosta šećera, Alam zna da napravi dobar izbor muzike, Makl zna da baca laso dok za Aleksa ne postoji prepreka na putu pa makar to bio i ogroman piton.

"Probali smo nekoliko različitih tema i situacija u kojima vozači mogu da se nađu - od brisanja šoferšajbne, menjanja gume do toga da su ostavili ključ u kolima koja su se zaključala", opisao je Filip.

Kurir.rs /

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track