KAKVA BRUKA! ZBRKA NA BOŽIĆNOJ LUTRIJI: Izvukli dobitnika milionske premije, pa mu se izvinjavali jer je došlo do tehničke greške! (VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

maler

KAKVA BRUKA! ZBRKA NA BOŽIĆNOJ LUTRIJI: Izvukli dobitnika milionske premije, pa mu se izvinjavali jer je došlo do tehničke greške! (VIDEO)

Planeta -

Švajcarac Andreas Burkli osvojio je na lutriji milion švicarskih franaka, ali je ubrzo i ostao bez para zbog zbrke koja je nastala tokom izvlačenja dobitnika.

Tokom izvlačenja na švajcarsko televiziji SRF u sklopu emisije "Hepi dej" izvučeno je njegovo ime je iz bubnja i on je proglašen pobednikom.Međutim naknadno se televizija izvinila uz objašnjenje da je došlo do greške zbog tehničkih problema, javlja švajcarski Blick.

Novo izvlačenje i proglašenje dobitnika biće održano posle Božića.

Lutrija kojom upravlja Svislos organizovana je tako da igrači uplate po 10 švajcarskih franaka i pošalju svoj listić. U poslednje izvlačenje ulazi 10 "finalista". Dok su se nemački pevač Herbert Grunemajer i voditelj Robi Koler pripremali za izvlačenje, imena potencijalnih dobitnika pojavila su se na ekranu iza njih.

Svih desetero trebao je da bude uz svoj telefon spremno za poziv koji bi ih učinio milionerom. Prema pravilima igre, u slučaju da se neko ne javi u igru ulaze dodatna imena. Kako se jedan od desetorice prilikom prethodne provere nije javljao, a drugi nije naveo telefonski broj, organizatori su u igru ubacili 11. i 12. igrača. Kako se ni 12. nije javljao, uzeli su 13. listić. U tom trenutku nastala je zbrka jer se na ekranu pojavilo samo devet imena.

Kako se termin emisije primicao kraju, organizatori su požurili i greškom ručno stavili 11 listića u bubanj iz kojega je izvučeno ime Burklija, a Herbert Grunemajer ga je nazvao telefonom, ali se ni on nije javio i emisija je tako završila.

Svislos se kasnije u saoštenju izvinio uz napomenu da je moralo da se uradi ručno izvlačenje zbog tehničkih problema. "U grozničavoj strci", kako kažu, u bubanj je ubačeno 11 imena umesto 10, i taj dodatni je izvučen. Organizatori su pritom naglasili da se, prema pravilima, igrač koji je proglašen dobitnikom nije kvalifikovao jer se nije ni javio na telefon. Burkli je kako su saopštili iz Svislosa podneo "sportski".

Kurir.rs/BBC

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track