TRPEO JEZIVE BOLOVE, NIJE NI SLUTIO DA ŽIVI SA MONSTRUMOM: Student hemije mesecima trovao cimera smrtonosnim hemikalijama! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / ABC News

jeziv ppokušaj ubistva

TRPEO JEZIVE BOLOVE, NIJE NI SLUTIO DA ŽIVI SA MONSTRUMOM: Student hemije mesecima trovao cimera smrtonosnim hemikalijama! (VIDEO)

Planeta -

Sudent hemije iz Kine optužen je da je pokušavao da otruje svog cimera iz Afrike, u zajedničkoj sobi u Pensilvaniji, tokom perioda od nekoliko meseci.

Jukaj Jang je uhapšen zbog pokušaja ubistva Džuana Rojala, koji ni jednog momenta nije posumnjao na svog cimera. Iz tužilaštva navode da je Jang trovao talijumom hranu i piće Džuanu Rojalu, koji još uvek pati od posledica.

Jang je priznao da je kupio hemikalije ali tvrdi da su bile za njegovu "ličnu upotrebu". Takođe je optužen i za ispisivanje rasističkih grafita u njihovoj sobi u domu.

Trovanje je trajalo nekoliko meseci počev od proleća kada je Rojal nekoliko puta zatražio lekarsku pomoć zbog mučnine, vrtoglavica, padanja u nesvest i povraćanja. Nakon analize, utvrđeno je da je u krvi imao talijum, za koji se ispostavilo da mi je cimer sipao u mleko i tečnost za pranje usta.

Jang je naveo da je kupio talijum i druge hemikalije preko interneta u nameri da se ubije ukoliko ne prođe dobro na predstojećim ispitima.

"Rojal je bio u ekstremnim bolovima u predelu donjih ekstremiteta kao i jakih opekotina i ukečenosti zbog kojih je završio na intenzivnoj nezi", rekao je tužilac. Kako je okružni tužalac naveo, posebnu težinu zločina ima to što je trovanje bilo kontinuirano i tokom dužeg perioda, a žrtva i danas pati od posledica.

Trovač i žrtva su višegodišnji cimeri, a Rojal je verovao da su prijatelji sve dok nisu stigli rezultati istrage.

Talijum je element bez mirisa i ukusa koji može biti smrtonosan. Takođe se koristio i za trovanje pacova u prošlosti.

Kurir.rs / BBC

Foto: YouTube prtscr / ABC News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track