OGROMAN METEORIT PAO USRED RUSIJE: Reka zatrpana, moguće VANREDNO STANJE! Prizor kao iz apokaliptičnih filmova! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

HABAROVSKI KRAJ

OGROMAN METEORIT PAO USRED RUSIJE: Reka zatrpana, moguće VANREDNO STANJE! Prizor kao iz apokaliptičnih filmova! (VIDEO)

Planeta -

Pre nekoliko dana u Habarovski kraj Rusije pao je veliki meteorit, koji je zakačio vrh vulkana i srušio se u korito reke. Vlasti ne isključuju mogućnost uvođenja vanredne situacije, saopštio je rukovodilac Verhnjeburejinskog rejona Aleksej Maslov.

"Sudeći po svemu, meteorit je bio ogroman, ako je mogao da prekrije korito reke slojem visokim 40 metara. Na lice mesta su upućene dve grupe: jedna iz Verhnjeburejinskog rejona, a druga iz Amurske oblasti. One imaju satelitski telefon i dozimetre za utvrđivanje nivoa radijacije. U Burejskoj hidroelektrani nekoliko dana se beleži smanjeni dotok vode u veštačko jezero, a stručnjaci nisu mogli da utvrde uzrok toga. Nadam se da će grupe uskoro stići na lice mesta i da ćemo dobiti detaljnije podatke", izjavio je Maslov.

Prema dostupnim podacima, korito reke Bureje zatrpano je na mestu udaljenom oko 70 kilometara od najbližeg naselja Čekunda. O tome je obavešten ministar za vanredne situacije Rusije.

Maslov je istakao da će, u slučaju da meteorit preusmerava vodu iz reke, zbog čega može doći do poplave, biti proglašeno vanredno stanje.

U procenu situacije uključeni su i sateliti iz svemira.

Na internetu su takođe objavljeni snimci sa lokacije pada meteorita. Prema rečima autora snimka, nebesko telo je formiralo džinovsku branu koja bi mogla da blokira protok vode u reci.

Kurir.rs/ Russia Beyond

Foto: Printscreen/ Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track