ŠOJGU OTKRIO ŠTA PUTIN I ON RADE NA ODMORU: Volim da pobegnem u sibirsku tajgu gde ljudska noga još nije kročila (FOTO)
Foto: EPA

PRIJA IM ODMOR

ŠOJGU OTKRIO ŠTA PUTIN I ON RADE NA ODMORU: Volim da pobegnem u sibirsku tajgu gde ljudska noga još nije kročila (FOTO)

Planeta -

Ruski ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu otkrio je zašto je odmor u sibirskoj tajgi, daleko od civilizacije, na koji često odlazi sa predsednikom Vladimirom Putinom, prava stvar.

Ruskom ministru odbrane, po vlastitom priznanju u tajgi najviše imponuje sloboda, odsustvo televizora, gradske buke i komunikacije bilo s kim, uključujući i novinare. Kako je on rekao, u tajgi oseća pravi život, bez ikakvih dodataka.

1 / 7 Foto: EPA

Šojgu voli da pravi peljmene i peca sa starovercima na granici sa Mongolijom. Ono što nikako ne bi želeo je da odmor u Sibiru postane turistički trend, "vašar taštine“, jer bi tako ovaj prostor prestao da bude jedinstven.

Kako je ruski ministar rekao, on voli tajgu jer može da prespava u lovačkoj kolibi ili ispod kedra. Dopada mu se i da zalazi u divljinu, na mesta, na koja ljudska noga nije kročila. Tamo gde može da pije vodu iz reke za koju je siguran da u njoj niko prethodno nije oprao ruke.

Sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i direktorom FSB-a Aleksandrom Bortnikovom Sergej Šojgu je u avgustu odmor proveo u Tuvi.

Kurir.rs/ Russia Beyond

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track