ZBOG SIROMAŠTVA NAPUSTIO STUDIJE, PA POSLE NOĆNE SMENE ZASPAO ZA VOLANOM I ZABIO SE U 2 FERARIJA: Reakcija javnosti ga je ŠOKIRALA (FOTO)
Foto: Policija

POBRAO SIMPATIJE

ZBOG SIROMAŠTVA NAPUSTIO STUDIJE, PA POSLE NOĆNE SMENE ZASPAO ZA VOLANOM I ZABIO SE U 2 FERARIJA: Reakcija javnosti ga je ŠOKIRALA (FOTO)

Planeta -

Mladi Tajvanac koji je zaspao za volanom i skliznuo sa puta i udario u dva "ferarija" i jedan "micubiši", šokirao se kad je saznao da mora da plati 12 miliona tajvansklih dolara (oko 390.000 američkih dolara) za njihov popravak

Ali, još i više ga je iznenadila količina javne podrške koja je usledila jer su se ljudi počeli da se javljaju i uplaćuju donacije kako bi mu pomogli da otplati dug.

Porodica 20-godišnjeg Lin Čin-hsianga nema velike prihode, pa je njegova sudbina dirnula mnoge u toj zemlji sve većeg jaza između bogatih i siromašnih.

foto: Policija

Mladić koji je odrastao samo s majkom, napustio je fakultet kako bi majci pomogao u porodičnoj prodavnici u Tajpeju koja prodaje mirise i zlatni papir koji se koristi tokom religijskih ceremonija. Otac mu je umro pre nekoliko godina.

foto: Policija

Tokom noći je radio u jednom restoranu, a preko dana pomagao majci u prodavnici. Nesreća u kojoj su stradali skupoceni "ferariji" dogodila se jednog jutra oko 5.40 kad se mladić iz noćne smene vraćao kući i umoran zaspao za volanom.

Skupi automobili pripadali su grupi prijatelja koji su se našli pre zajedničkog puta i koji su u trenutku nesreće stajali uz automobile, ali srećom niko nije povređen.

foto: Policija

"Jako mi je žao što sam im oštetio automobile. Nije bilo namerno. Iako će mi trebati mnogo vremena, svakako bi trebalo platiti nastalu štetu", kaže pošteni Lin.

Kurir.rs/ BBC

Foto: Policija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track