NOVO PUTINOVO ORUŽJE 27 PUTA BRŽE OD ZVUKA: Ruska raketa Avangard NEUHVATLJIVA, svi odbrambeni sistemi beskorisni! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

čudo

NOVO PUTINOVO ORUŽJE 27 PUTA BRŽE OD ZVUKA: Ruska raketa Avangard NEUHVATLJIVA, svi odbrambeni sistemi beskorisni! (VIDEO)

Planeta -

Novo strateško oružje Rusije učinilo je svaku raketnu odbranu beskorisnom, izjavio je danas zamenik ruskog premijera Jurij Borisov.

Borisov je za rusku nacionalnu televiziju rekao da novi hipersonični raketni sistem "Avangard" leti brzinom od 27 maha što znači 27 puta većom brzinom od brzine zvuka, što ga čini nedodirljivim za presretače.

Kako je objasnio, pri takvoj brzini praktično nijedan protivraketni sistem neće biti u mogućnosti da je obori. odao je da taj sistem "suštinski čini raketne odbrane beskorisnim".

Borisov je to rekao dan nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin nadgledao testiranje tog sistema i pozdravio ga kao pouzdan garant bezbednosti države za decenije koje dolaze.

Kremlj je u sredu saopštio da je sistem "Avangard", koji može da nosi nuklearne i konvencionalne bojeve glave, uspešno testiran, a da je testiranju prisustvovao i ruski predsednik.

Putin je testiranje, koje je bilo na dalekom istoku Rusije, posmatrao iz zgrade ministarstva odbrane u Moskvi. Ruski predsednik je u martu najavio nova oružja, uključujući i "Avangard", i poručio da ona mogu da pogode bilo koju tačku na svetu i da mogu da izbegnu američki raketni štit.

Mah je relativna merna jedinica za brzinu koja je jednaka brzini zvuka u medijumu u kojem se nalazi. U atmosferi zemlje, na temperaturi od 15 stepeni Celzijusa, jedan mah je jednak brzini od 1.225 kilometara na čas.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track