PUTINOVA LETEĆA TVRĐAVA KOŠTA 390 MILIONA DOLARA I IMA POZLAĆENI TOALET: Jedan dečak uspeo je da zaviri unutra i SNIMI SVE TAJNE! Evo šta sad kaže! (VIDEO)
Foto: EPA/Michael Klimentyev

LETEĆI KRMLJ

PUTINOVA LETEĆA TVRĐAVA KOŠTA 390 MILIONA DOLARA I IMA POZLAĆENI TOALET: Jedan dečak uspeo je da zaviri unutra i SNIMI SVE TAJNE! Evo šta sad kaže! (VIDEO)

Planeta -

Ruski lider Vladimir Putin leti u avionu čija je unutrašnjost toliko luksuzna, dekorisana u neoklasičnom stilu, svetlih boja, sa mnogo bele kože i zlatnih detalja. Čak je i WC pozlaćen, a u avionu je i velika, potpuno opremljena teretana.

Zvanični avion ruskog predsednika vredan je 390 miliona dolara i ne bez razloga prozvan je "leteći Kremlj".

Kako luksuz u zraku tačno izgleda otkrio je teško bolesni ruski tinejdžer Arslan Kaipkulov (15) kojem je kao zaljubljeniku u avione ruski predsednik ispunio želju i organizovao mu pravu malu ekskurziju kroz predsednički avion.

Pokazali su mu predsedničku dvoranu za sastanke i raskošnu sobu s privatnim kupatilom.

"Taj avion je najstrože čuvana državna tajna. Meni je čast da uđem u njega," rekao je oduševljeni mladić kom je bio san da snimi reportažu o predsedničkom avionu. Putin mu je stoga poklonio i kameru.

Iako ga je oduševio luksuz, ipak je najveći utisak na njega ostavila pilotska kabina. Poslije ekskurzije Putin je telefonirao Arslanu.

"Hvala vam za mogućnost da posetim vaš avion", rekao je dečak kom se ispunio san kad je Putin vidio reportažu koju je dečak napravio za dobrotvornu priredbu.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube i EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track