Najnovije vesti

ŽUTI PRSLUCI UPROPASTILI  NOVU GODINU: Sve više turista otkazuje rezervacije dočeka, Božić već uništen
Foto: AP, Printscreen/Profimedia

ekonomija

ŽUTI PRSLUCI UPROPASTILI NOVU GODINU: Sve više turista otkazuje rezervacije dočeka, Božić već uništen

Planeta

Francuski ugostitelji koji su imali manje posla za Božić nezadovoljni su otkazivanjem rezervacija za doček Nove godine zbog pokreta Žutih prsluka i slika nereda koje su negatino uticale na goste i strane turiste, prenela je agencija Frans pres.

"Mnogi su otkazali rezervacije u poslednjem trenutku", izjavio je predsednik Federacije ugostitelja Žan-Viržil Krans i dodao da su na to uticale slike o nasilju na protestima u Francuskoj.

 

Prema njegovim rečima, za ceo decembar je otkazano oko 25 odsto rezervacija, a za sam doček Nove godine ima 30 odsto manje rezervacije u odnosu na prethodnu godinu.

"Snimci o veoma nasilnim protestima i upotreba termina da je u Francuskoj stanje 'građanskog rata' ili stanje 'opsade' veoma su uticali na turiste ove godine", dodao je Krans.

 

Ugostitelji se posebno žale na manje posete bogatih stranaca u luksuznim hotelima. Federacija je procenila da je gubitak u ugostiteljstvu oko 250 miliona evra od početka mobilizacije žutih prsluka 17. novembra.

 

Jedino se nije žalila uprava čuvenog kabarea Mulen ruž u Parizu koja za doček Nove godine nudi spektakl i večeru od 500 do 1.000 evra po osobi.  Predstavnici kabarea su naveli da će biti oko 700 ljudi za doček i da su sve ulaznice sa rezervacijama prodate.

 

Kurir.rs/Beta

Foto: 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...