ŽUTI PRSLUCI UPROPASTILI  NOVU GODINU: Sve više turista otkazuje rezervacije dočeka, Božić već uništen
Foto: AP, Printscreen/Profimedia

ekonomija

ŽUTI PRSLUCI UPROPASTILI NOVU GODINU: Sve više turista otkazuje rezervacije dočeka, Božić već uništen

Planeta -

Francuski ugostitelji koji su imali manje posla za Božić nezadovoljni su otkazivanjem rezervacija za doček Nove godine zbog pokreta Žutih prsluka i slika nereda koje su negatino uticale na goste i strane turiste, prenela je agencija Frans pres.

"Mnogi su otkazali rezervacije u poslednjem trenutku", izjavio je predsednik Federacije ugostitelja Žan-Viržil Krans i dodao da su na to uticale slike o nasilju na protestima u Francuskoj.

Prema njegovim rečima, za ceo decembar je otkazano oko 25 odsto rezervacija, a za sam doček Nove godine ima 30 odsto manje rezervacije u odnosu na prethodnu godinu.

"Snimci o veoma nasilnim protestima i upotreba termina da je u Francuskoj stanje 'građanskog rata' ili stanje 'opsade' veoma su uticali na turiste ove godine", dodao je Krans.

Ugostitelji se posebno žale na manje posete bogatih stranaca u luksuznim hotelima. Federacija je procenila da je gubitak u ugostiteljstvu oko 250 miliona evra od početka mobilizacije žutih prsluka 17. novembra.

Jedino se nije žalila uprava čuvenog kabarea Mulen ruž u Parizu koja za doček Nove godine nudi spektakl i večeru od 500 do 1.000 evra po osobi. Predstavnici kabarea su naveli da će biti oko 700 ljudi za doček i da su sve ulaznice sa rezervacijama prodate.

Kurir.rs/Beta

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track