RASTE BROJ ŽRTAVA JEZIVE TRAGEDIJE U RUSIJI: Ispod ruševina zgrade izvučeno 38 tela, među njima četvoro dece!  (VIDEO)
Foto: printscreen YT

horor u Magnitogorsku

RASTE BROJ ŽRTAVA JEZIVE TRAGEDIJE U RUSIJI: Ispod ruševina zgrade izvučeno 38 tela, među njima četvoro dece! (VIDEO)

Planeta -

MOSKVA - Broj poginulih prilikom urušavanja dela zgrade u Magnitogorsku, na jugu Urala, porastao je na 38.

Među poginulima je i četvoro dece. Portparol ruskog Ministarstvo za vanredne situacije rekao je da je četvoro dece među žrtvama - dve devojčice mlađe od pet godina, jedan dečak od pet godina i dečak čija starost nije navedena. Trinaest osoba se i dalje vodi kao nestalo.

Deo 10-spratne stambene zgrade u Magnitogorsku se urušio 31. decembra, a evakuisane su desetine ljudi. Ruski Istražni komitet veruje da je uzrok nesreće eksplozija gasa u jednom domaćinstvu.

Jedan od stanovnika zgrade doživeo je "novogodišnje čudo" pošto je njegov 11-mesečni sin Ivan Fokin pronađen živ u ruševinama posle 36 sati od tragedije.

Beba je prebačena u moskovsku bolnicu, a agencija je prenela da je zadobila povredu glave, prelome, kao i da ima hipotermiju, pošto je ispod ruševina provela skoro 36 sati na minus 17 stepeni.

Ivanov otac je bio na poslu kada ga je supruga pozvala i rekla da se zgrada srušila.

Ona je uspela da se spase zajedno sa trogodišnjim sinom. Beba je pronađena kada je jedan spasilac začuo njen plač. Ministarka zdravlja Veronika Skorcova je izjavila da je beba na intenzivnoj nezi i da joj život nije ugrožen.

Kurir.rs/tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track