PREŽIVELA JE PAKAO NA MORU, A POSLE 8 GODINA NOVI ŠOK: Srce mi je stalo. Vratila su mi se sva sećanja i užas koji sam preživela! MISLILA SAM DA ME NIKADA NEĆE VIDETI! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

nije verovala svojim očima

PREŽIVELA JE PAKAO NA MORU, A POSLE 8 GODINA NOVI ŠOK: Srce mi je stalo. Vratila su mi se sva sećanja i užas koji sam preživela! MISLILA SAM DA ME NIKADA NEĆE VIDETI! (VIDEO)

Planeta -

Osam i po godina otkako je tada 16-godišnja Abi Sanderlend spasena sa jahte iz podivljalog Indijskog okeana, njena žuta jahta "Vajld ajs" pronađena je kako pluta okrenuta naopako u blizini ostrva Kangaro kod južne Australije

Abi Sanderlend pokušala je 2010. da postane najmlađi solo jedriličar koji je oplovio svet, ali joj zbog nevremena to nije uspelo. Kada je posle osam godina na vestima videla da je njena jahta pronađena, ponovo je doživela je šok.

'Srce mi je stalo. Vratila su mi se sva sećanja, i ona lepa, ali i užas koji sam preživela. Bilo je neverovatno ponovo videti moju jahtu posle toliko vremena. Izgledala je pomalo zastrašujuće, ali to je moglo i da se očekuje posle toliko godina', rekla je Abi.

Jahta je bila obložena školjkama, natpis na njoj bio je izgreban i izbledeo, a jarbol se zbog nevremena otkinuo. Jahtu je primetio u moru pilot aviona za posmatranje tuna. Australijski olicijski helikopter i dva ribarska broda odmah su poslata na to mesto kako bi istražili o čemu se radi. Jahta nije viđena od kada je Sanderlendovu spasio francuski brod 12. juna 2010. godine na putu između Madagaskara i Zapadne Australije.

Posle nesreće Abi je na Fejsbuku napisala nekoliko sati nakon što je spasena "da ne može da preboli činjenicu da više nikad neće videti svoju jahtu".

Mesec dana kasnije, posle povratka kući u Kaliforniju, izjavila je da brod verojatno nikad više neće biti pronađen. Abi sada ima 25 godina, a porodica joj je kupila tu jahtu godinu dana pre nego što je krenula u avanturu.

Neposredno pre toga, njen je brat Zak postao prva osoba mlađa od 18 godina koja je samostalno oplovila svet pa je ona želela da uradi to isto. Mnogi su kritikovali njene roditelje što su joj dozvolili tako rizičnu avanturu, ali je Abi rekla da njene godine nemaju nikakve veze sa olujom koja se dogodila i da je to moglo da se dogodi svim mornarima.

Kurir.rs/Gardijan

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track