Najnovije vesti

LEDENI TALAS OKOVAO EVROPU: U snežnom nevremenu koje je zahvatilo kontinent stradalo 13 osoba! (VIDEO)
Foto: Printscreen Heute.at

haos

LEDENI TALAS OKOVAO EVROPU: U snežnom nevremenu koje je zahvatilo kontinent stradalo 13 osoba! (VIDEO)

Planeta

Najmanje 13 osoba stradalo je u incidentima izazvanim nevremenom koje je zahvatilo Evropu od proteklog vikenda, a najviše njih stradalo je u lavinama.

U Norveškoj je potraga za četvoricom skijaša obustavljena zbog obilnih snežnih padavina i slabe vidljivosti, a smatra se da su Šveđanka (29) i trojica Finaca (29, 32 i 36) najverovatnije stradali u lavini koja je pogodila dolinu nedaleko od grada Tromsoe, prenosi AP.

 

U Rumuniji je pronađeno telo smrznutog muškarca (67) na parkingu u gradu Slatina na jugu zemlje, a kako se navodi, u toj zemlji temperature dostižu do minus 24 stepena.


U Austriji stotine stanovnika je zarobljeno u kućama, a putevi su blokirani, dok u pojedinim delovima nema struje. U pojedinim delovima te zemlje obustavljena je nastava u školama. U ponedeljak uveče 11 nemačkih planinara spaseno je na planini nedaleko od Salcburga, gde su od petka bili skoro bez hrane i bez struje.

Još ljudi je stradalo u lavinama u Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj. Aerodrom Šiphol u Amsterdamu najavio je odlaganje i otkazivanje letova, a holandski avio-prevoznik KLM otkazao je čak 159 letova po Evropi.


I u Slovačkoj su otkazani brojni letovi. Snažne snežne oluje i jaki vetrovi zabeleženi su u centralnoj Skandinaviji, gde su brojni delovi regiona ostali bez struje.

U Grčkoj u regionu Atine i obližnjim krajevima zatvorene su škole zbog snega koji je napadao, a pojedini planinski putevi su zatvoreni. Zbog uslova u prihvatnim centrima u Grčkoj brojni migranti su protestovali, a navodi se da je u pojedinim delovima temperatura pala na minus 20. Sneg je zabeležen i na pojedinim grčkim ostrvima.

Kurir.rs/Tanjug

Foto

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...