AMERIČKI TINEJDŽER ZAROBLJEN U SIRIJI: Među teroristima Islamske države i 16-godišnjak iz SAD! Kurdi zarobili 8 stranaca džihadista!
Foto: EPA/Sedat Suna, Twitter/YPG

borbe traju

AMERIČKI TINEJDŽER ZAROBLJEN U SIRIJI: Među teroristima Islamske države i 16-godišnjak iz SAD! Kurdi zarobili 8 stranaca džihadista!

Planeta -

Kurdske Jedinice za zaštitu naroda (YPG) saopštile su danas da su njihovi borci u istočnoj Siriji zarobili osam stranih boraca iz redova Islamske države, među kojima je i tinejdžer iz SAD.

Saopšteno je da su ekstremisti zarobljeni ranije ove nedelje u provinciji Deir Ezor, gde Islamska država i dalje drži džepove teritorije i gde traju žestoke borbe.

Zarobljeni su po jedan državljanin SAD, Nemačke, Ukrajine i Rusije i po dva Tadžikistanca i Uzbekistanca. Amerikanac je identifikovan kao 16-ogodišnji Sulaj Noa Su.

U američkom Stejt departmentu je nezvanično rečeno da znaju za izveštaje ali da nemaju komentar.

foto: Twitter / YPG

YPG su u nedelju objavile da su zarobile pet boraca, od čega dva Amerikanca.

Stotine inostranih pripadnika Islamske države se nalaze u kurdskim pritvorskim centrima na severu Sirije, a među njima je dosta Evropljana.

Zapadne zemlje nisu voljne da prime nazad građane povezane s Islamskom državom, ne želeći ni pravne izazove koji bi išli sa suđenjem ni moguće bezbednosne rizike ako bi oni bili oslobođeni.

Kurir.rs / Beta

Foto: EPA / Sedat Suna, Twitter / YPG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track