HOROR NA HUMANITARNOM KONCERTU: Muškarac skočio na binu i izbo nožem  gradonačelnika Gdanjska! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

poljska u šoku

HOROR NA HUMANITARNOM KONCERTU: Muškarac skočio na binu i izbo nožem gradonačelnika Gdanjska! (VIDEO)

Planeta -

Nepoznati muškarac upao je u Gdanjsku tokom proslave najveće dobrotvorne manifestacije u Poljskoj, na scenu na gradskom trgu i pred očima šokirane publike nožem izbo i teško ranio poznatog opozicionog političara, gradonačelnika Gdanjska Pavela Adamoviča.

Stefan Meščezna (27) je upao na scenu i počeo da viče da je nevin sedeo u zatvoru za vreme vlada liberalne Građanske platforme i zatim napao nožem i teško povredio Adamoviča koji je jedan od istaknutih opozicionih političara, javljaju poljski mediji.

Obezbeđenje je muškarca savladalo a policija uhapsila, dok su na licu mesta spasioci pružili hitnu pomoć i Adamovič je hitno u teškom stanju, sa ubodnim ranama u stomak prevezen u bolnicu.

Napad nožem na političara opozicije u trenutku kada širom Poljske 120.000 volontera na ulicama prikuplja pomoć da se kupi oprema za dečije bolnice u Velikom orkestru praznične pomoći, akciji koju već 27 godina organizuje roker Ježi Ovsjak odmah su osudili premijer Mateuš Moravjecki i ministar unutrašnjih poslova Joahim Bruđinjski.

"Napad na Pavela Adamoviča je za najžešću osudu, u mislima i molitvama smo sa Adamovičem", poručio je premijer Moravjecki na Tviteru.

"Neshvatljivi varvarski napad koji nema opravdanja. Nemam reči da objasnim napade takvog tipa. Sve okolnosti tog napada moraju da budu temeljno istražene", kazao je ; ministar Brudjinjski.

"Molimo se svi za gradonačelnika Adamoviča. Pavele uz tebe smo", poručio je na Tviteru bivši partijski šef Adamoviča, nekadašnji poljski premijer sada predsednik Evropskog saveta Donald Tusk.

Kurir.rs/Beta

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja