PREKINULI SU BRITANSKOG SPECIJALCA U ŠOPINGU: Evo zašto je teroristima iz Najrobija to bila FATALNA GREŠKA (VIDEO)
Foto: EPA / Daniel Irungu

ludilo

PREKINULI SU BRITANSKOG SPECIJALCA U ŠOPINGU: Evo zašto je teroristima iz Najrobija to bila FATALNA GREŠKA (VIDEO)

Planeta -

Britanski specijalac je bio u šopingu u Najrobiju kada je čuo da je u toku napad terorista na luksuzni hotel.Za par minuta je izvadio neophodnu opremu iz prtljažnika i krenuo u obračun.

Pet teško naoružanih islamističkih terorista napalo je luksuzni hotelski kompleks u Nairobiju. Iza sebe su ostavili 21 ubijenog civila, ali bi taj broj bio i veći da se u borbu nije uključio i on.

Nadzorne kamere uhvatile su tenutak u kom specijalac koji nije na dužnosti ulazi u kompleks pod napadom terorista i kreće u odbranu i spašavanje prestravljenih ljudi uz pomoć jedne modifikovane kolt puške, Gloka i jednog noža, piše Daily Mail. Lice je prekrio maskom.

Navodno je obavljao šoping u gradu kada je čuo da se događa napad terorista pa je u tom trenutku iz prtljažnika svojeg automobila izvadio potrebnu opremu te se uputio na mesto napada tokom kog su teroristi koristili auto-bombu i vatreno oružje.

"Imao je opremu u autu pa je, kad je sve počelo, otrčao do njega i opremio se pre nego je krenuo u akciju. Kad je stigao do hotela počeo je s organizacijom cele operacije, dajući upute policiji i vojsci. Nakon toga i sam je ušao u hotel kako bi ubio neprijatelja i spasio taoce. Bio je neverovatno spreman i hrabar", rekao je veteran SAS-a Kris Rajan za Miror.

Kurir.rs/Mirror

Foto

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja