SALVINI HOĆE MAKRONU DA VIDI LEĐA ŠTO PRE: On mnogo priča, a malo postiže, nadam se da Francuzi neće glasati za njegovu partiju na sledećim izborima!
Foto: AP

OPLEO PO FRANCUSKOM PREDSEDNIKU

SALVINI HOĆE MAKRONU DA VIDI LEĐA ŠTO PRE: On mnogo priča, a malo postiže, nadam se da Francuzi neće glasati za njegovu partiju na sledećim izborima!

Planeta -

Zamenik italijanskog premijera i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je danas da se nada da francuski narod neće izabrati partiju francuskog predsednika Emanuela Makrona na evropskim parlamentarnim izborima u maju ove godine, dižući još više tenzije na relaciji Rim-Pariz.

Odnosi između Italije i Francuske, tradicionalno bliskih saveznika, pogoršani su otkada je u Italiji uspostvaljena koaliciona vlada između krajnje desničarske Lige i Pokreta 5 zvezdica prošle godine.

"Makron možda više neće biti naš sagovornik (u budućnosti)", rekao je Salvini.

"Njegova podrška je manja od 20 procenata. Nadam se da će francuski narod uskoro napraviti drugačiji izbor", rekao je on, misleći na majske evropske izbore.

Salvini je rekao da on nema problme sa francuskim narodom, nego sa Makronom. Rekao je da Makron mnogo priča, a malo postiže i drži lekcije iz velikodušnosti, a potom odbija hiljade migranata koji se nalaze na italijanskim granicama.

Francuska je u ponedeljak pozvala na razgovor italijansku ambasadorku nakon što je potpredsednik vlade Luiđi di Majo optužio Pariz da stvara siromaštvo u Africi i masovne migracije u Evropi.

Salvini je juče izjavio da Francuska nije zainteresovana za stabilizaciju situacije u Libiji jer se tamo francuski energetski interesi sudaraju sa interesima Italije.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track