Najnovije vesti

GRČKI INTELEKTUALCI I UMETNICI PODRŽALI PRESPANSKI SPORAZUM: Ujedinjujemo naš glas sa našim komšijama protiv nacionalista i mržnje!
Foto: EPA / Nake Batev

otvoreno pismo

GRČKI INTELEKTUALCI I UMETNICI PODRŽALI PRESPANSKI SPORAZUM: Ujedinjujemo naš glas sa našim komšijama protiv nacionalista i mržnje!

Planeta

Podršku Prespanskom sporazumu danas je potpisalo oko 250 grčkih intelektualaca i umetnika.

"Sa Sporazumom iz Prespe zatvara se rana koja je bila otvorena skoro tri decenije. Reč je poštenom sporazumu i kompromisu, koji štiti budućnost građana obe zemlje, putem mira, solidarnosti i saradnje", navodi se u Inicijativi za podršku, prenosi ANA-MPA.

Složeno ime sa geografskom odrednicom, Severna Makedonija, u celosti pokriva grčku poziciju i istovremeno u praksi pokazuje volju suseda za mirnu koegzistenciju građana u obe zemlje.

"Sporazum iz Prespe je jedna od retkih svetlih tačaka u ovom trenutku u Evropi. Zbog toga mi ga podržavamo bez obzira na naše političke stavove", navodi se u Inicijativi.

Kako se ističe u saopštenju Inicijative "mi ujedinjujemo naš glas sa našim susedima protiv nacionalista koji žele da nas izoluju i protiv retorike mržnje. Ujedinjujemo naš glas sa milionima ljudi u svetu koji su spremni da brane slobodu, prijateljstvo, demokratiju i ljudskih vrednosti".

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Nake Batev

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...