Najnovije vesti

IJU, SRAM JE BILO! Nevaljala vidra striptizeta OBRUKALA grad u Japanu! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

nezgodna maskota

IJU, SRAM JE BILO! Nevaljala vidra striptizeta OBRUKALA grad u Japanu! (VIDEO)

Planeta

Nevaljala maskota vidre u japanskom gradu izazvala je kontroverze zbog svog arhaičnog ponašanja i opasnih akrobacija.

Susaki, grad u južnom Japanu sa 22.000 stanovnika, dodelio je ulogu počasnog turističkog ambasadora Čiitani, maskoti vidre koja ih je proslavila u svetu.

Sve je bilo u najboljem redu, dok Čiitan nije počela bezobrazno da se ponaša. Naime, snimljena je kako izvodi neke neprikladne aktivnosti: pleše kao striptizeta, izvrće automobile, vandalizuje grad, čak i krade palicu za bezbol!

Što je najzanimljivije grad već ima maskotu po imenu Šinjokun, a koja predstavlja izumrlu vrstu rečne vidre koja nosi činiju rezanaca umesto šešira.

Tako sada postoje tri odvojene maskote vidre koje predstavljaju grad Susaki, što je izazvalo konfuziju među stanovnicima. Iako su ove maskote donele svetsku slavu japanskom gradu, izazvale su žestoke kritike na društvenim mrežama.

"Nismo najsrećniji zbog ponašanja maskota", rekao je portparol grada Takaši Moritoki. "Dobili smo više od 100 žalbi u kojima se navodi da maskota ne radi ništa da promoviše grad zbog čega ne bi ni trebalo da bude turistički ambasador. I neke od stvari koje radi u klipovima su jako opasne."

Grad je tako već odlučio da otpusti jednu od tri maskote, a šta će biti sa preostale dve ostaje da vidimo...

Kurir.rs/B92

Foto: Printscreen Twitter

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...