Najnovije vesti

KRALJICA POKUŠAVA DA URAZUMI BRITANCE: Pronađite zajednički jezik!
Foto: AP

POZIVA NA TOLERANCIJU

KRALJICA POKUŠAVA DA URAZUMI BRITANCE: Pronađite zajednički jezik!

Planeta

Britanska kraljica Elizabeta Druga pozvala je Britance da se ujedine i pronađu zajednički jezik, a tu poruku je uputila u jeku ljutih podela i burnih rasprava među britanskim poslanicima u vezi sa istupanjem zemlje iz EU.

Kraljica je, u govoru koji je održala na Institutu za žene Sandringem, naglasila da je važno "govoriti lepo o drugima i poštovati različite stavove" usred "novih izazova", prenose britanski mediji.

"Kontinuirani naglasak na strpljenju, prijateljstvu, snažan fokus na zajednicu i uzimanje u obzir potreba drugih, važni su danas koliko su bili i kada je ova grupa osnovana pre svih ovih godina", rekla je kraljica, u govoru povodom obeležavanja stogodišnjice osnivanja Instituta, čija je predsednica.

Ukazala je i da se svaka generacija suočava sa novim izazovima i mogućnostima.

"U trenutku kada tražimo nove odgovore u modernim vremenima, prednost dajem oprobanim i proverenim receptima, kao što je govoriti lepo jedan o drugom i poštovati drugačije stavove, udružiti se radi pronalaženja zajedničkog jezika", istakla je, uz napomenu da nikada ne treba gubiti iz vida "širu sliku".

Za nju je, naglasila je, ovakav pristup bezvremen i svima ga preporučuje.

Kraljica je politički neutralna u svojoj državnoj ulozi, ali je u svom obraćanju po drugi put u roku od mesec dana, posle Božićne poruke, govorila o potrebi za tolerancijom.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...