TERORISTI UDARAJU NA RUSKE BOLNICE: Masovna evakuacija u Novosibirsku, preventivno zatvorene i škole i državne zgrade (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

opasno

TERORISTI UDARAJU NA RUSKE BOLNICE: Masovna evakuacija u Novosibirsku, preventivno zatvorene i škole i državne zgrade (VIDEO)

Planeta -

Četiri bolnice u Novosibirsku evakuisane su jutros oko 9 sati po lokalnom vremenu, zbog informacija da se u njima sprema teroristički napad.

Po nezvaničnim informacijama, zbog dojave o bombi evakuisane su ne samo ove medicinske ustanove, već i administrativne zgrade i škole.

Kako prenose mediji, 10 zgrada je evakuisano. U jednoj od bolnica pacijenti su rano jutros odvedeni, ali je medicinsko osoblje već počelo da se vraća na posao, rekao je medijima direktor bolnice Aleksanar Osadči. Pacijenti su iz bolnica poslati u obližnje škole, u kojima nije bilo dojave o bombi.

Ipak, u drugim školama jeste. Sumnja se da su navodne bombe postavljene u tri škole, gde su časovi otkazani, a deca poslata kućama. Istovremeno, specijalne jedinice ispraznile su i Kranoovbsku bolnicu, jednu kliniku, zgradu gradske administracije, pa čak i u jednu banku.

Neki očevici tvrde da je trenutno prazna i zgrada Federalne službe registracije, katastra i kartografije u Novosibirsku.

Dojava o bombi je čak upućena i u fabriku tekstila "Severjanka". "Menadžer je došao i rekao nam da je u toku vanredna situacija. Javljeno nam je da je bomba skrivena i zgradi. Svi su hitno napustili objekat", rekao je za kp.ru jedan od radnika ove fabrike Stanislav Trefelov.

Kako piše Gazeta.ru, dojave o terorističkim napadima su u Rusiji postale već "loša januarska tradicija". Prošle nedelje sprovedena je masovna avakuacija iz javnih ustanova u Primorju, na Sahalinu, u Kavarovsku, Irkutsku, Čiti i Ulan-Udeu. Ipak, ni na jednom od ovih mesta nisu otrkivene prave pretnje od eksplozivnih naprava.

Kurir.rs/Gazeta.ru Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track