NEVEROVATNA PRIČA DEČAKA (3) KOJI SE IZGUBIO U LEDENOJ ŠUMI: Svi su mislili da nije živ, dani su prolazili, a onda su čuli plač i priču koja ih je ostavila u šoku! (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

da ne poveruješ

NEVEROVATNA PRIČA DEČAKA (3) KOJI SE IZGUBIO U LEDENOJ ŠUMI: Svi su mislili da nije živ, dani su prolazili, a onda su čuli plač i priču koja ih je ostavila u šoku! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Kejsi Hatavej, trogodišnji dečak, koji je preživeo dve noći sam u ledenoj šumi, rekao je da ga je u šumi čuvao medved.

Spasioci su pronašli malog Kejsija u žbunju u okrugu Kraven, u američkoj državi Severnoj Karolini, blizu mesta gde je nestao iz kuće svoje bake, gde se igrao sa dvoje dece.

Tražile su ga stotine ljudi, dronovi i helikopter, ali uzalud. Svi su strahovali od najgoreg i da nije živ jer je temperatura pala, pljuštala je kiša i duvao jak vetar, zbog čega je potraga i obustavljena. Srećom, dva dana kasnije Kejsija je policija pronašla posle dojave žene koja je šetala psa da je čula u šumi dete kako plače i doziva majku.

Šerif okruga Kraven Čip Hju rekao je da je dečak, kada su ga pronašli, bio mokar, prehlađen i zapleten u žbunje. Spasiocima je rekao da želi malo vode i svoju mamu.

"Nije mnogo govorio dok mu nije došla sestrica, što ga je obradovalo. Bilo je baš dirljivo. Nije rekao kako je preživeo, ali je rekao da je bio sa prijateljem medvedom", dodao je šerif na konferencije za medije. Naglasio je da, zasad, nema dokaza koji bi upućivali na otmicu.

Dečakove reči je ponovila i njegova tetka Briana Hatavej, koja je na Fejsbuku napisala: "Kejsi je zdrav, smeje se i priča. Rekao je da se družio sa medvedom dva dana. Bog mu je poslao prijatelja da ga čuva. Bog je dobar Bog. Čuda se dešavaju!"

Severna Karolina obiluje crnim medvedima, koji obično nisu agresivni prema ljudima, iako je nejasno da li je onaj koji se sprijateljio sa Kesijem bio stvaran ili proizvod njegove mašte. Na stranici za prikupljanje sredstava, koju je porodica dečaka napravila nakon što su dobročinitelji pitali kako da doniraju novac, takođe se pominju dečakove tvdnje.

foto: Printscreen Facebook

"Ovaj mali je danima bio izgubljen u šumi po ledenim temperaturama, kiši, mračnim noćima i vetru", napisala je baka na stranici, a naslov njenog teksta je "Kejsi i medved". "Rekao nam je da je njegov najbolji prijatelj meda bio sa njim kako bi mu pomogao da bude na sigurnom", dodala je ona.

Kurir.rs/Gardijan

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track