PRVE ŽRTVE LEDENOG TALASA U SAD: Do sada se smrzlo 5 osoba, lopovi pod pretnjom pištoljem OTIMAJU BUNDE I JAKNE OD LJUDI! (VIDEO)
Foto: AP

haos

PRVE ŽRTVE LEDENOG TALASA U SAD: Do sada se smrzlo 5 osoba, lopovi pod pretnjom pištoljem OTIMAJU BUNDE I JAKNE OD LJUDI! (VIDEO)

Planeta -

Najmanje pet ljudi umrlo je u naletu ledenog talasa koji je zahvatio nekoliko američkih država.

Ooko 55 miliona stanovnika SAD suočiće se narednih dana sa istorijskim hladnoćama i temperaturama koje će se spustiti i na minus 53 stepena.

Naučnici ovako niske temperature obrazlažu meteorološkim fenomenom zvani “polarni vorteks”. Vanredna situacija proglašena je u Viskonsinu, Mičigenu, Ilinoisu, Alabami i Misisipiju, a vlasti u Ajovi su upozorile građane da tokom boravka na otvorenom ne udišu duboko i ne govore mnogo.

Američki meteorološki zavod objavio je da bi i samo 10 minuta boravka na ovakvoj hladnoći moglo da dovede do ozbiljnih promrzlina. Na hiljade škola je zatvoreno, najviše na području severozapada SAD.

Osim škola zatvorene su i brojne vladine agencije. Kako prenosi Indeks, policija javlja i o porastu kriminala na ulicama Čikaga, gde lopovi navodno ljudima prete pištoljima i kradu im jakne i bunde.

Kurir.rs/CdM

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track