Najnovije vesti

OVO SU LUKSUZNI BUNKERI ZA PREŽIVLJAVANJE APOKALIPSE I NALAZE SE U SRCU EVROPE: Bogataši u panici od SMAKA SVETA masovno kupuju mesta u skloništima (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YouTube

ZAVIRITE U KOMPLEKSE

OVO SU LUKSUZNI BUNKERI ZA PREŽIVLJAVANJE APOKALIPSE I NALAZE SE U SRCU EVROPE: Bogataši u panici od SMAKA SVETA masovno kupuju mesta u skloništima (VIDEO)

Planeta

Pripadnici elite kupuju luksuzne bunkere ispod zemlje za preživljavanje, otporne na bombe jer se boje masovnih građanskih nemira.

Kompanjia koja stoji iza izgradnje ovog kompleksa, Vivos, kaže da su objekti za “zaštitu visokovrednih pojedinaca” u slučaju apokaliptičnog scenarija u kom će "milioni nestati ili još gore, boriti se za opstanak kao žrtve".

Najveći objekat, pod nazivom "Evropa 1", nalazi se u Nemačkoj i predstavlja "jedan od najznačajnijih masivnih podzemnih skloništa za opstanak na Zemlji, duboko ispod krečnjačke planine” i “sigurno osiguran od javnosti, iza zatvorenih i osiguranih zidova, neprobojnih vrata”.

Novinarka Lin Paramor je rekla da je posetila i neke druge bunkere na drugim lokacijama poput "Indijane" koji se nalazi u bivšem komunikacijskom objektu još iz doba Hladnog rata.

"Sagrađen tokom Hladnog rata da izdrži 20 megatonske eksplozije, prostire se kroz nekoliko kilometara, podzemni kompleks može da primi do 80 ljudi, u trajanju od najmanje jedne godine potpuno autonomnog preživljavanja, bez potrebe za izlaskom na površinu”, navodi promotivna reklama za bunker na sajtu kompanije.

"Ovo je za bogate ljude koji su zabrinuti zbog raznih katastrofalnih scenarija, ali zajednička tema među njima je strah od građanskih nemira, strah od ustanka onih 99%. Jedinice u nekim od podzemnih skloništa, koja takođe dolaze s godišnjim zalihama hrane i vode, kreću se već od 35.000 dolara, ali oni najluksuzniji se prodaju za čak 3 miliona dolara”, rekla je Paramor.

Kurir.rs

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...