LEČIO PREDSEDNIKE, GLUMICE, MANEKENKE, A ONDA OTKRIVENO DA JE MONSTRUM: Čuveni iscelitelj imao FARMU DECE, prisiljavao devojčice da rađaju, a BEBE PRODAVAO na 3 kontinenta! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

proslavio se kod opre vinfri

LEČIO PREDSEDNIKE, GLUMICE, MANEKENKE, A ONDA OTKRIVENO DA JE MONSTRUM: Čuveni iscelitelj imao FARMU DECE, prisiljavao devojčice da rađaju, a BEBE PRODAVAO na 3 kontinenta! (VIDEO)

Planeta -

Preko 600 žena širom sveta već je optužilo "Žoaoa od Boga" za seksualno uznemiravanje tokom seansi lečenja. On je bio poznati brazilski duhovni lekar čije su "čudotvorne operacije" privukle milione iz celog sveta.

Žoao Teišeira de Farija, poznat i kao Žoao od Boga, stekao je slavu nakon posle gostovanja kod Opre Vinfri. Među poznatim ličnostima koja su navodno dolazile na njegove tretmane bili su i Bil Klinton, Pol Sajmon i supermodel Naomi Kembel, Gvinet Paltrou.

Navodno, svojim lekovitim moćima on može da izleči bolesti, uključujući i rak, zbog čega je hiljade ljudi odlazilo kod njega u mali grad Abadijaniju u Brazilu.

Ali, pre dva meseca srušio se njegov svet posle optužbe da je seksualno uznemiravao jednu Holanđanku, i to uživo na TV. Slučaj je pokrenuo niz sličnih optužbi na njegov račun, i javilo se preko 600 žena iz celog sveta.

Iako je Farija negirao sve optužbe on je uhapšen nedelju dana kasnije, a tužilac je rekao da se radi o najgorem serijskom kriminalcu u istoriji zemlje.

Javila se i njegova ćerka koja ga je nazvala "čudovištem" i rekla da je otac zlostavljao kada je bila dete.

Slučaj je šokirao Brazilce, od kojih su ga mnogi doživljavali kao modernog čudotvorca, poznatog po tretmanima kojima uklanja tumore i kataraktu sopstvenim rukama - bez anestezije.

Brzilska aktivistkinja Sabrina Bitenkurt, čija je istraga dovela do njegovog hapšenja u decembru, sada tvrdi da se bavio i trgovinom bebama, i da su deca "gajena na farmama" u Brazilu pre nego što su prodavana parovima bez dece širom sveta.

Prema njenim rečima, mlade devojke su držane na zabačenim farmama, gde su primoravane da "rađaju bebe", a posle 10 godina rađanja žene bi, navodno, ubijali.

U videu koji je objavila njena organizacija "Koame" rekla je da je razgovarala sa ženama sa najmanje tri kontinenta, uključujući i Evropu, koje su rekle da dobijale decu sa Farijinih farmi, za koju su plaćale 40.000 funti. Tvrdi i da je prikupila svedočenja bivših članova njegove bande, koji su objasnili kako šema funkcioniše.

Sabrina sada živi izvan Brazila u programu zaštite međunarodnih organizacija, nakon što je primila niz pretnji smrću.

Kako je rekla, Žoao je siromašnim devojčicama starosti od 14 do 18 godina nudio da žive u rudnicima minerala ili na farmama koje poseduje u Brazilu. Tako su navodno postajale seksualne robinje, primoravane na trudnoću.

"Tokom godina je stotine devojčica je porobljeno. Ove devojke su ubijane posle 10 godina rađanja. Imamo veliki broj svedočenja" - rekla je Sabrina.

Kurir.rs/Miror

Foto printskreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track