TRAMP ZAPALIO AMERIKU: Prosto ću izgraditi zid na granici s Meksikom, pregovori su takvo GUBLJENJE VREMENA! A za istragu o ruskoj vezi - ja nisam meta!
Foto: AP

INTERVJU NJUJORK TAJMSU

TRAMP ZAPALIO AMERIKU: Prosto ću izgraditi zid na granici s Meksikom, pregovori su takvo GUBLJENJE VREMENA! A za istragu o ruskoj vezi - ja nisam meta!

Planeta -

NJUJORK - Američki predsednik Donald Tramp rekao je da nije predmet istrage specijalnog tužioca Roberta Milera o Rusiji, a uveravanja o tome je, kaže, njegovim advokatima pružio zamenik javnog tužioca Rod Rozenstajn.

"On je advokatima rekao da ja nisam predmet, nisam meta", rekao je Tramp u intervjuu Njujork tajmsu govoreći o Rozenstajnovom komentaru u vezi s Malerovom istragom o mešanju Rusije u američke izbore za predsednika 2016. i mogućem dosluhu Trampovog predizbornog tima s Rusijom.

Tramp je rekao i da nikada nije razgovarao sa svojim dugogodišnjim političkim saradnikom Rodžerom Stounom o Vikilisu i ukradenim mejlovima Demokratske partije koje je taj sajt objavio tokom predizborne kampanje u SAD 2016, niti je ikome naložio da to učini.

Takođe se osvrnuo i na tekuće pregovore o spornoj izgradnji zida na granici sa Meksikom koju je predložio, istakavši da su ti pregovori "gubljenje vremena".

"Nastaviću da gradim zid i taj zid ćemo završiti", rekao je Tramp, odbacivši pregovore čiji je cilj izlazak iz ćorsokaka u Kongresu i nagovestivši da bi mogao da proglasi nacionalno vanredno stanje kako bi obezbedio da se zid izgradi. S tim u vezi, oštro je kritikovao predsedavajuću Predstavničkog doma Kongresa SAD, Nensi Pelosi.

"Zapravo sam se uvek sa njom slagao, ali sada mislim da više neću. Mislim da ona čini veoma lošu uslugu zemlji", istakao je.

U istom intervjuu, Tramp je odbacio spekulacije da se neće kandidovati za reizbor 2020. godine.

"Volim ovaj posao", rekao je, ali je napomenuo da je, radeći kao predsednik, izgubio "ogromne svote novca".

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track