HITLER SE OVE FOTOGRAFIJE STIDEO: Nastala je pre Firerovog dolaska na vlast, a otkriva skrivene  detalje njegovog tela (VIDEO)
Foto: Screenshot

jezivo

HITLER SE OVE FOTOGRAFIJE STIDEO: Nastala je pre Firerovog dolaska na vlast, a otkriva skrivene detalje njegovog tela (VIDEO)

Planeta -

U to vreme jako je pazio na svoj izgled i na utisak kog ostavlja u javnosti, pa je tako tokom 30-ih godina prošlog veka Hitler zabranio puno svojih fotografija jer je smatrao kako su "ispod njegovog dostojanstva".

Neke od tih fotografija ipak su završile u javnosti i to zahvaljujući savezničkom vojniku Alfu Robinsonu koji je u jednoj kuću srušenoj u bombardovanju u Nemačkoj pronašao poderanu knjigu bez korica. Odučio je da je doda u svoju kolekciju nacističkih relikvija.

foto: Screenshot

Bila je to knjiga, zapravo propagandistički nacistički fanzin nazvan Nemačka se budi autora Baldura fon Širaha, napisanu 1930-ih.

U knjizi je prikazano nekoliko njegovih fotografija s decom i komentarima poput: Mladi ga vole. Deca pokušavaju da mu se približe da bi mu dala cveće. Autor nije bio tako poetičan kada je trebao opisati fotografiju Hitlera u kratkim pantalonama, pa je samo jednostavno ispod nje napisao "U kratkim pantalonama".

Kurir.rs/Express.hr Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track