PAPA SE U ABU DABIJU POLJUBIO U USTA SA IMAMOM?! O ovim slikama bruji ceo svet, tviteraši ne mogu da dođu sebi! Evo o čemu se zapravo radi (FOTO)
Foto: AP

intimno druženje

PAPA SE U ABU DABIJU POLJUBIO U USTA SA IMAMOM?! O ovim slikama bruji ceo svet, tviteraši ne mogu da dođu sebi! Evo o čemu se zapravo radi (FOTO)

Planeta -

Oko 180.000 ljudi prisustvovalo je danas misi koju je u Abu Dabiju služio papa Franja, prvi rimokatolički poglavar koji je posetio Arabijsko poluostrvo.

On se sastao sa imamom šeikom Ahmedom al Tajebom, a zajedno su potpisali dokument kojim se obavezuju da se zajedno bore protiv ekstremizma.

Potpisivanje ovog važnog dokumenta proslavili su zagrljajem i, kako se čini, poljupcem u usta.

To je prouzrokovalo veliku raspravu na društvenim mrežama jer su mnogi istakli kako je sve izgledalo "previše intimno".

"Hej, nabavite sobu", glasio je jedan od komentara. Kako se veliki broj katoličkih sveštenika suočava sa optužbama za seksualno zlostavljanje, nije ni čudo što je ova slika izazvala veliku pažnju javnosti.

Takođe, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima javno "razmenjivanje nežnosti" nije baš prihvatljivo.

"Znači, papa može da ljubi muškarce, a mi ne možemo", upitao je jedan Tviteraš.

Međutim, kada se malo bolje pogleda, može se videti da je u pitanju bio samo nezgodan ugao i tajming slikanja. Papa i imam su se približili jedan drugom kako bi se zagrlili, a fotograf je baš taj trenutak uhvatio.

Podsetimo, papa je na službi govorio na italijanskom i engleskom jeziku, uputio je moltvu za migrante i okončanje ratova. Dvodnevnu posetu Abu Dabiju papa je iskoristio da osudi ratove u svetu, i pozvao hrišćane i muslimane na veću saradnju.

Kurir.rs/RT Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track