Najnovije vesti

JEZIVE SCENE SA PARISKIH ULICA: Granata otkinula ruku demonstrantu Žutih prsluka! Policija sve brutalnija! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen Tweet

krvavi sukob

JEZIVE SCENE SA PARISKIH ULICA: Granata otkinula ruku demonstrantu Žutih prsluka! Policija sve brutalnija! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta

Učesniku 13. protesta pokreta Žutih prsluka granata GLI-F4 otkinula je deo ruke ispred Narodne skupštine u Parizu

Incident se dogodio ispred Narodne skupštine, koja je bila poprište brojnih sukoba između policije i demonstranata.

Nekoliko sukoba između policije, koja je upotrebila pendreke i biber-sprej, i pristalica pokreta Žuti prsluci izbilo je na Jelisejskim poljima. U jednom trenutku policajci su opkolili demonstrante.

Povređeni muškarac hitno je prebačen u bolnicu. Granata sa suzavcem GLI-F4 sadrži eksplozivno punjenje od 25 grama TNT. Francuska policija je koristi od 2011. godine.

Današnji protest ubrzo je prerastao u sukobe policije i demonstranata. Prijavljeno je više okršaja Žutih prsluka i policije u kojima je korišćen suzavac, a društvenim mrežama kruže fotografije krvavih demonstranata uz komentare da je policija izuzetno brutalna.

Jedan od njih je čovek koji zavijen glave i krvavog prsluka tvrdi da mu je povrede nanela francuska policija.Takođe, snimljene su i scene kada su se demonstranti obrušili na policiju.

Prema zvaničnim podacima, 2.000 osoba je povređeno od početka održavanja protesta 17. novembra, a od njih je najmanje četvoro zadobilo ozbiljne povrede oka.  Istovremeno, 10 osoba je poginulo u saobraćajnim nesrećama povezanim sa aktivnostima Žutih prsluka.

 

Kurir.rs/Sputnjik/RT

Foto: Printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...