Najnovije vesti

OVAKO SE ORBAN BORI SA BELOM KUGOM: Porodicama sa najmanje dvoje dece subvencije za kupovinu kuće i automobila i to nije sve!
Foto: EPA/AP

neće migrante nego mađarsku decu

OVAKO SE ORBAN BORI SA BELOM KUGOM: Porodicama sa najmanje dvoje dece subvencije za kupovinu kuće i automobila i to nije sve!

Planeta

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je danas nove subvencije za sve žene koje se udaju pre 40. godine, kao i nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice.

"Sve manje i manje dece se rađa u Evropi. Što se tiče Zapada, njihov odgovor je imigracija. Za svako dete koje nedostaje, trebalo bi da se nađe novo i tek onda će brojevi biti na mestu. Ali nama nisu potrebni brojevi. Nama su potrebna mađarska deca", rekao je danas u svom obraćanju naciji Orban.

 

On je najavio novi program u sedam tačaka koji će doneti nove pogodnosti za novovenčane parove i porodice. Nove mere će omogućiti porodicama koje imaju najmanje dvoje dece da dobiju subvencije za kupovinu kuće, kao i za kupovinu automobila.

 

Žene koje imaju najmanje četvoro dece imaće mogućnost da ne plaćaju lični porez na dohodak. Žene mlađe od 40 godina koje se udaju prvi put, imaće mogućnost da dobiju subvencije od deset miliona forinti (36.000 dolara), rekao je Orban.

 

Trećina tog duga se otpisuje kada žena rodi drugo dete, a nakon trećeg, dug se u potpunosti opisuje.

 

"To je odgovor za Mađare. Ne imigracija", rekao je Orban.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA/AP

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...