TRAMP ISMEJAO SENATORKE KANDIDATE ZA PREDSEDNIKA SAD: Posle Pokahontas, stigao i  ŽENSKI SNEŠKO
Foto: AP

TVITOVANJE

TRAMP ISMEJAO SENATORKE KANDIDATE ZA PREDSEDNIKA SAD: Posle Pokahontas, stigao i ŽENSKI SNEŠKO

Planeta -

VAŠINGTON - Američki predsednik SAD Donald Tramp prokomentarisao je na Tviteru objavu kandidature demokratske senatorke iz Minesote Ejmi Klobučar za predsednike izbore u SAD 2020. godine, nazvavši je "ženskim Sneškom" koji priča o borbi globalnog zagrevanja, dan pošto je njenu demokratsku konkurentkinju Elizabet Voren u tvitu nazvao Pokahontas.

"Pa, eto, opet se desilo. Ejmi Klobučar je objavila da se kandiduje za predsednicu, ponosno govoreći o borbi protiv globalnog zagrevanja dok stoji bukvalno usred snežne i ledene mećave i temperatura od kojih se sve ledi. Loš tajming. Do kraja govora izgledala je kao Sneško (ženski)!", tvitovao je Tramp.

Ejmi Klobučar služi već treći senatorski mandat i za sada je najpoznatiji kandidat demokrata sa američkog Srednjeg zapada, a kandidaturu je objavila pred pristalicama u Minesoti.

Tramp je prethodno na Tviteru zakačio takođe demokratsku senatorku Elizabetu Voren, koja inače u medijima i vašingtonskim kuloarima vuče nadimak Pokahontas zato što je pre nekoliko godina izjavila da ima krvi Čiroki indijanaca. Ona je radila i test krvi, ali je time samo navukla na sebe gnev plemena Čiroki.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track