RUSIJA DOBILA DRUGU MILIJARDERKU: Tatjana pokrenula biznis s mužem pre 15 godina, a kad čujete koliko je sada TEŠKA... (FOTO)
Foto: Profimedia

USPEŠNA

RUSIJA DOBILA DRUGU MILIJARDERKU: Tatjana pokrenula biznis s mužem pre 15 godina, a kad čujete koliko je sada TEŠKA... (FOTO)

Planeta -

Tatjana Bakaljčuk, vlasnica najveće ruske onlajn prodavnice „Vajldberis“, koja se nalazi na četvrtom mestu liste najskupljih kompanija „Runeta“ (ruskog segmenta interneta) sa procenjenom vrednošću od 1,2 milijarde dolara, postala je druga žena milijarder u Rusiji, prenosi časopis Forbs.

Pošto kompanija „Vajldberis“ vlasnice Tatjane Bakaljčuk nije javna, procena njene vrednosti je napravljena na osnovu podataka o prodaji i profitu, ističe Forbs. Bakaljčukova se prvi put našla na listi najbogatijih ljudi u Rusiji pre godinu dana, kada je njeno bogatstvo procenjeno na 600 miliona dolara.

foto: Profimedia

Tatjana Bakaljčuk je pokrenula biznis zajedno sa mužem Vladislavom 2004. godine. U početku su se bavili prodajom ženske odeće u nemačkim katalozima „Oto“ i „Kuele“, a kasnije su se u njihovom asortimanu pojavile i druge vrste robe — kućna tehnika, kozmetika, proizvodi za decu. Prihod kompanije u 2018. godini iznosio je 1,7 milijardi dolara.

Do sada je jedina žena milijarderka u Rusiji bila Elena Baturina, supruga bivšeg gradonačelnika Moskve Jurija Lužkova.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track