PRETNJE SEVERNE KOREJE PRED SUSRET KIMA I TRAMPA: Amerika nikada neće biti bezbedna ako pregovori u Vijetnamu budu okončani bez rezultata!
Foto: AP

vruće stolice

PRETNJE SEVERNE KOREJE PRED SUSRET KIMA I TRAMPA: Amerika nikada neće biti bezbedna ako pregovori u Vijetnamu budu okončani bez rezultata!

Planeta -

Severna Koreja je prvi put potvrdila da će se njen lider Kim Džong-un po drugi put sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, krajem februara.

Državni mediji Severne Koreje danas su preneli da narod SAD "nikada neće biti slobodan od pretnje po svoju bezbednost" ako pregovori između dve zemlje u Vijetnamu budu okončani bez rezultata.

Zvanična agencija KCNA kritikovala je američke Demokrate i još neke da "planiraju da osujete" drugi samit između lidera Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, krajem februara.

KCNA je optužila Trampovu administraciju da "sluša" protivnike dijaloga, čak i pored toga što su SAD pokrenule diplomatske napore sa Severnom Korejom, preneo je Rojters.

Kim je juče krenuo iz Pjongjanga blindiranim vozom u pratnji visokih zvaničnika i svoje uticajne sestre, kako bi stigao na samit zakazan za 27. i 28. februar, javila je severnokorejska zvanična agencija KCNA.

Tramp i Kim će se sastati u Hanoju, osam meseci nakon njihovog istorijskog susreta u Singapuru, gde su obećali da će raditi u pravcu pune denuklearizacije Korejskog poluostrva.

Od tada je postignut neznatan napredak, a očekuje se da će se dvojica lidera fokusirati na to koje elemente nuklearnog programa bi Severna Koreja mogla početi da ukida, u zamenu za ustupke SAD.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track