HARI I MEGAN U MAROKU: Podržali devojčice koje ne odustaju od školovanja i pored svih mogućih prepreka! (FOTO)
Foto: EPA / Tim Roke / Pool

poslednja stanica

HARI I MEGAN U MAROKU: Podržali devojčice koje ne odustaju od školovanja i pored svih mogućih prepreka! (FOTO)

Planeta -

Britanski princ Hari i njegova supruga Megan, vojvotkinja od Saseksa, posetili su danas školu u marokanskim Atlas planinama da ohrabre devojčice da se školuju bez obzira na prepreke.

Hari i Megan, koja je trudna sa njihovim prvim detetom, sleteli su u planinski grad Asni tokom kratke zvanične posete Maroku.

foto: EPA / Tim Roke / Pool

Oni su došli helikopterom iz glavnog grada Rabata i dočekale su ih učenice škole koju vodi Marokanska fondacija "Obrazovanje za sve" (Education for All).

Školu pohadjaju devojčice iz seoskih zajednica čiji roditelji ne bi mogli da plate srednju školu. Smeštene su u internatu pošto neke od njih dolaze iz sela udaljenih 80 kilometara.

foto: EPA / Tim Roke / Pool

Sedamnaestogodišnja Samira Uadi, čije selo je udaljeno oko 50 kilometara, izvela je tradicionalnu ceremoniju sa kanom, i nacrtala na ruci Megan cvet za sreću tokom njene trudnoće, i isti cvet nacrtala sebi i svojim prijateljicama.

Stotine meštana izašlo je iz kuća da bi videli Harija i Megan.

foto: EPA / Tim Roke / Pool

Kratka poseta Maroku će, kako se očekuje, biti Meganino poslednje putovanje u inostranstvo pre rođenja njihovog prvog deteta u aprilu.

Kasnije danas oni će prisustvovati prijemu britanskog ambasadora u Maroku gde će se sastati sa aktivistkinjama, hendikepiranim sportistima i preduzetnicima. Vraćaju se u Britaniju u utorak.

Kurir.rs / Beta

Foto: EPA Tim Roke Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track