TRAMP OTKRIO ZAŠTO SU PROPALI PREGOVORI SA KIMOM: Evo šta su tražili od mene! Nisam mogao da pristanem na to! RASTALI SMO SE KAO PRIJATELJI! (VIDEO)
Foto: AP

ODMAH POTOM LETI ZA SAD

TRAMP OTKRIO ZAŠTO SU PROPALI PREGOVORI SA KIMOM: Evo šta su tražili od mene! Nisam mogao da pristanem na to! RASTALI SMO SE KAO PRIJATELJI! (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp obraća se javnosti pošto je Bela kuća potvrdila da nije postignut sporazum sa liderom Severne Koreje Kim Džong-unom.

"Kim je pristao da denuklearizuje Severnu Koreju, ali tražio je da se ukinu sve sankcije. Nismo na to mogli da pristanemo. Radićemo dalje na tome. Sve sankcije ostaju. Jako sam dobar prijatelj s Kimom i Severnom Korejom, imaju puno potencijala," rekao je Tramp.

"Kim je hteo da se sankcije ukinu, to bi bio veliki ustupak. Znamo svaki pedalj te zemlje, verovali ili ne. Moramo dobiti ono što želimo dobiti. Želim da zadržim odnos i zadržaćemo odnos. Kim mi je juče obećao da bez obzira na sve neće izvoditi nuklearna testiranja", dodao je Tramp.

foto: Printscreen/ Youtube

"Nije bio najbolji trenutak da se bilo šta potpiše", rekao je Tramp, osvrćući se na propale pregovore.

Tramp je rekao da su mogli da potpišu nešto danas, ali nije bio prikladno.

foto: AP

"Imali smo čak papire, ali nije bio prikladno. Više volim da uradim nešto dobro, nego samo da ga uradim i uvek sam spreman da odem. Ne smete se bojati da izađete iz sporazuma, ja se ne bojim."

On je pohvalio Kima, i istakao da je zadovoljan pregovorima.

"Sad smo se rastali s Kimom, imali smo dobre sastanke, ali nisam mislio da je pametno sada nešto potpisati. On je zanimljiv lik, imamo sjajan odnos. Bila su dva produktivna dana," rekao je Tramp.

"Kim i ja se sviđamo jedan drugome. Imamo jako dobar odnos", rekao je Tramp.

Tramp je dodao da se sa liderom Severne Koreje rastao u prijateljskoj atmosferi.

foto: AP

"Prijateljski smo se rastali, rukovali smo se."

Predsednik SAD osvrnuo se i na svedočenje svog bivšeg advokata Majkla Koena.

"To je netačno i vrlo je zanimljivo. Pokušavao sam da gledam koliko sam mogao, ali bio sam malo zauzet. Neverovatno je da se to događa u vreme ovog važnog samita. To svedočenje je sramotno."

Tramp je najpre pozvao Pakistan i Indiju da okončaju sukob koji je eskalirao prethodnih dana, a zatim prokomentarisao situaciju u Venecueli.

"Apelujemo na vlasti da dozvole da humanitarna pomoć stigne do onih kojima je napotrebnija".

foto: AP

"U ovom trenutku nije postignut dogovor, ali njihovi timovi se raduju sastanku u

budućnosti", izjavila je potrparolka Bele kuće Sara Sanders.

Američki predsednik konferenciju za novinare održava dva sata ranije nego je bilo najavljeno. Odmah nakon konferencije Tramp će odleteti u SAD.

Kurir.rs

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track