Najnovije vesti

INDIJCI POKAZALI SVE CRNO NA BELO: Ovo su ostaci projektila koji je pakistanski F-16 ispalio na našu vojnu bazu! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

islamabad negira da je koristio te avione

INDIJCI POKAZALI SVE CRNO NA BELO: Ovo su ostaci projektila koji je pakistanski F-16 ispalio na našu vojnu bazu! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Indijski zvaničnici su u četvrtak potvrdili da je jedan od njihovih migova, MiG-21 bison, oborio pakistanskog lovca F-16 27. februara.

Kako se navodi, pakistanski avion je oboren pošto je narušio indijsku teritoriju i bio je jedan od nekoliko lovaca koji su bombardovali region Kašmira.

Podsetimo, Pakistan je odgovorio tako što je oborio indijski avion i zarobio njihovog pilota.

Takođe, Islamabad negira da su oni koristili lovce F-16, međutim, Indijci su na posebnoj konferenciji za medije predstavili ostatke te letelice koji govore suprotno.

Naime, prikazali su delove projektila koje je ispalio F-16. Pronađeni su u Radžuriju u Kašmiru. Ovim projektilima gađana je indijska vojna baza, tvrdi indijski vojni vrh.

"Nju Delhi je spreman da nastavi da gađa terorističke kampove u Pakistanu ukoliko Islamabad ne podrži našu kampanju protiv džihadista", rečeno je na konferenciji. Vojni zvaničnici su istakli da su zadovoljni što će Pakistan vratiti indijskog pilota koga su zarobili u sredu.

 

Podsetimo, u utorak je 12 indijskih aviona bombardovalo teroriste u delu Kašmira koji je pod pakistanskom kontrolom. U napadu je u potpunosti uništen kamp za obuku terorističke organizacije Džaiš el Muhamed. Pakistan je na to odgovorio podizanjem svojih vojnih aviona. Dan kasnije, Pakistanci su oborili dva indijska aviona i zarobili jednog pilota.

 

Inače, Kašmir je teritorija oko koje se dve zemlje spore od 1947. godine.

Kurir.rs
Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...