DŽINOVSKI RADIOAKTIVNI SOMOVI PLIVAJU KANALOM: Spustio je kameru u vodu pored černobiljske nuklearke i snimio šokantne scene! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

plivajući džinovi

DŽINOVSKI RADIOAKTIVNI SOMOVI PLIVAJU KANALOM: Spustio je kameru u vodu pored černobiljske nuklearke i snimio šokantne scene! (VIDEO)

Planeta -

Podvodni snimak mladog entuzijaste Eugena Mazurenka zapalio je društvene mreže.

Eugen Mazurenko je tokom nedavne posete černobilskoj zoni odlučio da spusti kameru u kanal koji je nekada hladio reaktor nuklearke, a danas u njemu buja život.

Ovaj Mazurenkov video-snimak brzo se proširio društvenim mrežama, iako prikazuje samo jedan kanal i životinjski svet u njemu. Međutim, ovaj kanal je sve samo ne običan.

On se nalazi u neposrednoj blizini nuklearne elektrane koja je poznata u celom svetu po katastrofi iz 1986. godine, a služio je za hlađenje reaktora. Voda u njemu je već godinama ozračena, ali uprkos tome što je radiokativan u njemu je i dalje opstao živi svet.

Ono što je najinteresantnije su ribe i njihova neverovatna veličina, posebno somova. Stručnjaci smatraju da to nije posledica izloženosti radijaciji već jednostavno nedostatka prirodnih neprijatelja.

Ovo inače nije prvi snimak džinovskih somova. Jedan sličan objavljen je pre godinu dana i do sada ga je videlo gotovo milion ljudi. Naravno, riba iz černobilskog kanala nije za konzumaciju, ali bi alasi rado videli somove kapitalce u svojoj mreži.

Kurir.rs/YT

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja