ŠOKANTNA ISPOVEST NEMICE IZ KALIFATA: Svi znaju zašto hoće da se vrati, ali je BIZARNO ZAŠTO JE OTIŠLA U ISLAMSKU DRŽAVU (VIDEO)
Foto: Beta AP

SUROVO

ŠOKANTNA ISPOVEST NEMICE IZ KALIFATA: Svi znaju zašto hoće da se vrati, ali je BIZARNO ZAŠTO JE OTIŠLA U ISLAMSKU DRŽAVU (VIDEO)

Planeta -

Kada je mlada Nemica Leonora iz Sangerhauz dobrovoljno otišla u Siriju i priključila Islamskoj državi nije ni sanjala kakav će pakao preživeti.

Željela je samo da osnuje porodicu i roditi decu. Nakon pakla kojeg je preživela napustila je s decom Islamsku državu i trenutno se nalazi u sirijskom izbjegličkom kampu.

Leonora, s kojom su razgovarali novinari ARD-a, nije željela da oda ime svog muža koji je inače Nemac, poznat pod arapskim imenom kao Abu Jasir al-Almani.

Po njenim rečima ako u nemačkoj dvojka rodi pre 18. godine pograle se asocijalnom, a tim pre ako se uda za Arapina.

U početku nije napuštala kuću, obavljala je poslove domaćice i brinula se za decu.

Kada je pobegla iz Rake kaže da su zamalo umrli od gladi. A onda je muž konačno rekao da me pušta da idem s decom, jer je znao da ovako više ne ide i da im preti sigurna smrt – na ovaj ili onaj način.

“Neću izazivati nikakve probleme. Ne nameravam da izvodim nekakve bombaške napade ili teror. Samo želim živeti svoj život s djecom. Želim im pružiti bolju budućnost, a ne ovakvu kakvu su imali u IS-kalifatu”, kaže o svom povratku u Nemačku.

Kurir.rs/DW

Foto: Beta AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track