POSLE 14 GODINA BEKSTVA PAO DRUGI MAFIJAŠ ITALIJE: Od oca preuzeo vođenje klana i odmah organizovao pokolj 130 ljudi! Uhvaćen u ćumezu u NEZGODNOJ SITUACIJI (VIDEO)
Foto: Vikipedija

efikasno

POSLE 14 GODINA BEKSTVA PAO DRUGI MAFIJAŠ ITALIJE: Od oca preuzeo vođenje klana i odmah organizovao pokolj 130 ljudi! Uhvaćen u ćumezu u NEZGODNOJ SITUACIJI (VIDEO)

Planeta -

U Napulju je nakon 14 godina bekstva uhapšen italijanski mafijaš Marko Di Lauro.

38-godišnji "super begunac" Di Lauro uhapšen je bez opiranja u skromnom stanu gde je živeo sa suprugom u četvrti Čijajano, izjavila je lokalna policija.

Sedio je sa svoje dve mačke i jeo testeninu kad ga je policija uhapsila u operaciji u kojoj je učestvovalo oko 150 pripadnika bezbedonosnih snaga.

Šef policije u Napulju Antonio De Iesu izjavio je kako su "neuobičajene aktivnosti" dovele do sumnjivca prethodno osuđenog za kriminalno udruživanje. Policija nije našla nikakvo oružje u stanu, već samo manju količinu novca.

Za Di Laurom je 2005. godine raspisana međunarodna poternica i bio je jedan od četiri najtraženija kriminalca u Italiji. Četvrti je sin Paola Di Laura, nekadašnjeg mafijaškog šefa napolitanske Kamore.

Italijanski mediji pišu kako je reč o drugom najopasnijem čovjeku u Italiji, odmah nakon sicilijskog mafijaškog šefa Matea Mesina Denara.

Premijer Đuzepe Konti zahvalio je putem Twittera policiji što je uhvatila "super begunca". A ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini čestitao im je na "vrlo važnoj operaciji".

Hapšenje se dovodi u vezu s ubistvom supruge Salvatorea Tamburrina, čoveka povezanog s Di Laurom, koje se dogodilo ranije tog dana.

Tamburino se predao policiji jer je upucao na smrt suprugu Norinu Matudzo nedugo pre hapšenja Di Laura. Ali Di Iesu je odbio da potvrdi povezanost ova dva događaja.

Di Lauro se nalazi u begu od 2004. godine kad je umakao policiji tokom akcije poznate pod nazivom "Noć lisica". Jedan informator 2010. godine rekao je policiji da je Di Lauro odgovoran za najmanje četiri ubistva.

Njegov otac Paolo Di Lauro nalazi se u zatvoru od 2005. godine, a navodno je Marko preuzeo vođenje oslabljenog mafijaškog klana. Nakon što se 2004. godine klan Di Lauro odvojio od klana Amato-Pagano, usledio je krvavi obračun u kojem je ubijeno najmanje 130 ljudi.

Marko Di Lauro, koji je nosio nadimak F4, što je skraćenica za "četvrti sin", imao je devetoro braće i jednu sestru. Sva braća su ili mrtva ili u zatvoru, pišu italijanski mediji.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja