Najnovije vesti

RUSIJA KREĆE U BORBU PROTIV BELE KUGE: Sada ima 150 miliona stanovnika, a potrebno je bar 3 puta više! (VIDEO)
Foto: Shutterstock, Profimedia

efikasno

RUSIJA KREĆE U BORBU PROTIV BELE KUGE: Sada ima 150 miliona stanovnika, a potrebno je bar 3 puta više! (VIDEO)

Planeta

Broj stanovnika Rusije se prošle godine smanjio za 93.500, mada je broj umrlih bio veći od broja rođenih za 218.000, ali su razliku smanjili migranti.

Zbog toga je Vladimir Putin prošle srede najavio politiku stimulacije rađanja, ne samo Rusa već i ostalih stanovnika Rusije.

Manjak stanovnika je opasan po odbrambene moći zemlje. Rusija je sa 17.075.400 kvadratnih kilometara najveća zemlja na svetu po površini, a nema ni 150 miliona stanovnika, a trebalo bi da ima bar 450 miliona.

Oko 600.000 porodica će moći da dobije povlastice kod kupovine stana sa hipotekom. A porodice koje imaju troje dece dobiće iz federalnog budžeta po 450.000 rubalja za gašenje hipotekarnog kredita.

Putin je kao jedan od prioritetnih zadataka, sem poboljšanja nataliteta, postavio i smanjenje broja siromašnih. Ruski predsednik je rekao da je 2000. godine (kad je preuzeo predsedničku dužnost) bilo oko 40 miliona siromašnih, dok ih je sada 19 miliona. U pitanju su ljudi čija su primanja ispod određenog životnog minimuma, koji u zavisnosti od regiona iznosi između 150 i 200 evra.

Kurir.rs/Novosti

Foto: Shutterstock

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...