REŠENA NAJVEĆA MISTERIJA U ISTORIJI AVIJACIJE? Lociran nestali malezijski avion! Evo zašto su istražitelji uvereni da je pao usred džungle! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

5 godina od nesreće

REŠENA NAJVEĆA MISTERIJA U ISTORIJI AVIJACIJE? Lociran nestali malezijski avion! Evo zašto su istražitelji uvereni da je pao usred džungle! (VIDEO)

Planeta -

Mesto pada malezijskog aviona MH370 je sa 99 odsto verovatnoće identifikovano u kambodžanskoj džungli, tvrdi istražitelj amater Danijel Bojer.

Avion kompanije "Malezija erlajns" nestao je 8. marta 2014. godine na letu Kuala Lumpur-Peking sa 239 putnika i do sada predstavlja najveću avionsku misteriju u istoriji.

Ipak, Bojer veruje da je pronašao ostatke aviona u Kambodži pomoću slika sa satelita i poslao je tim u Kambodžu početkom godine, međutim oni nisu uspeli da stignu do tog mesta.

foto: EPA

Međutim, i vođa tima veruje da je 99 odsto verovatno da se na tom udaljenom mestu nalazi mesto pada aviona, a Bojer tvrdi da to ne može da bude nijedan drugi avion do MH370.

foto: Youtube/Printscreen

Bojer je rekao da tim nije uspeo da dođe do mesta primećenog na satelitu, jer nije bilo bezbedno, kao i da mu je rečeno da bi to mogao da bude neki drugi avion, ali da kambodžanski zapisi i satelitski snimci pokazuju drugačije.

"Kada uporedite satelitske snimke "boinga 777" sa aerodromskog asfalta i sa mestom sudara, boja olupine se savršeno slaže, a neki veći delovi mesta sudara simetrični su "boingu 777", rekao je Bojer i dodao da se u Kambodži poslednji put avion srušio 2007. godine, a da koordinate mesta koje on ima iz 2008. godine pokazuju da je od tada to mesto bilo nedirnuto.

"Šta bi drugo moglo da poremeti ovo mesto u džungli udaljeno kilometrima od najbližeg puta?", upitao se Bojer.

On je dodao i da je jedan od članova tima razgovarao sa meštanima u Kambodži koji su se prisetili da su videli avion koji se spustio u istom području kao i mesto nesreće MH370, a jedan je zapamtio da je video amblem zmajeva, sličan logu "Malezija erlajnsa".

"Na osnovu podataka koje sam sakupio uz pomoć tima za pretraživanje, satelitskih snimaka i istorijskih podataka o kambodžanski poznatim padovima aviona, ovo je 99 odsto verovatno da će biti identifikovano mesto avionske nesreće koje je previše udaljeno za pešačenje", veruje Bojer.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja