KORBINA GAĐALI JAJIMA: Napad na lidera laburista tokom posete džamiji! (VIDEO)
Foto: EPA

NAPADČ UHAPŠEN

KORBINA GAĐALI JAJIMA: Napad na lidera laburista tokom posete džamiji! (VIDEO)

Planeta -

Lider britanskih opozicionih laburista Džeremi Korbin ostao je nepovređen nakon sinoćnjeg napada u kojem ga je 41-muškarac gađao jajetom tokom posete džamiji u severnom delu Lodona, navodi "Si-En-En" pozivajući se na neimenovan izvor iz Laburističke partije.

Navodi se da je napadač uhapšen ubrzo nakon incidenta i nalazi se u pritvoru policijskom stanici u tom delu britanske prestonice.

Napad se dogodio prilikom Korbinove posete džamiji u parku Finsburi, u okviru "Dana posete džamijama". Navodi se da je tokom jučerašnjeg dana više od 250 dčamija oirom Velike Britanije otvorilo vrata kako bi "poželeli dobrodošlicu susedima svih veroispovesti i onima koji ne pripadaju nijednoj veri i izgradili mostove između zajednica".

Navodi se da motiv napada još nije poznat, ali da se dogodio u politički teškom trenutku za lidera laburista, koji je nedavno objavio da podržava drugi referendum o Bregzitu, a i dalje se suočava sa kritikama u vezi sa načinom na koji je reagovao na antisemitizam u siopstvenoj stranci.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track