Najnovije vesti

TELEVIZIJA SEVERNE KOREJE PRIKAZALA DOKUMENTARAC O SUSRETU KIMA I TRAMPA: Jedan detalj su IZOSTAVILI, evo o čemu se radi! (VIDEO)
Foto: AP / Evan Vucci

O LIDERU SVE NAJLEPŠE

TELEVIZIJA SEVERNE KOREJE PRIKAZALA DOKUMENTARAC O SUSRETU KIMA I TRAMPA: Jedan detalj su IZOSTAVILI, evo o čemu se radi! (VIDEO)

Planeta

Severnokorejska državna televizija prikazala je dokumentarac koji veliča nedavnu posetu svog lidera Kim Džong-una Vijetnamu, ali iz kojeg su izostavljeni neuspešni nuklearni pregovori sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Dokumentarac prikazuje nasmešenog Kima kako razgovara s Trampom dok se zajedno kreću kroz unutrašnost jednog hotela u Hanoju, prenosi agencija AP, i podseća da je samit održan prošle nedelje.

Takođe je prikazano kako Kim maše iz crne limuzine prilikom prolaska ulicama Hanoja, okruženim građanima koji su mahali severnokorejskim i vijetnamskim zastavama.

Na snimku se vidi i kako Kim posećuje severnokorejsku ambasadu, gde su neki zvaničnici ambasade i članovi njihovih porodica plakali od uzbuđenja pre nego su snimili grupnu fotografiju u čijoj pozadini je velika slika preminulog Kimovog oca i dede.

Izostavljanje nuklearnih razgovora iz dokumentarca je, prema ocenama nekih posmatrača, pokazatelj toga da se Pjongjang još nada nastavku pregovora, ali moguće i želje da severnokorejski građani ne budu upoznati s diplomatskim propustima, koji bi, kako ocenjuje AP, mogli ugroziti Kimovo vođstvo.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...