ZEMLJA KOJU JE PROGUTAO MRAK: Venecuela već 2 dana bez struje! Pogledajte potresan snimak lekara kako spasavaju bebicu koja UMIRE JER NE RADE RESPIRATORI! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: EPA, Twitter

NIKO NE ZNA ŠTA SE DEŠAVA

ZEMLJA KOJU JE PROGUTAO MRAK: Venecuela već 2 dana bez struje! Pogledajte potresan snimak lekara kako spasavaju bebicu koja UMIRE JER NE RADE RESPIRATORI! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Planeta -

Venecuela je već dva dana bez struje a u zemlji vlada potpuna blokada i još gore stanje nego inače.

Nikolas Maduro zatvorio je škole i dao radnicima slobodan dan pošto se nestanak struje produžio i na drugi dan.

U petak ujutro, više od 19 sati nakon što je struja nestala širom gotovo cele zemlje, venecuelska potpredsednica Rodrigez najavila je da će škole ostati zatvorene i da bi radnici i u javnom i u privatnom sektoru trebalo da ostanu kod kuće.

"Ne mogu ni da zamislim šta prolaze bebe na intenzivnim odeljenjima i kako provode noć, barem one koji su spojene na respiratore. Prva stvar koju sam pomislila jutros kad sam se probudila bila je - koliko je ljudi noćas umrlo?", rekla je Eunis Lample, pedijatar iz Karakasa.

foto: EPA

Ulice glavnog grada Caracasa bile su tihe, no raste strah od ljudskih žrtava jer se radi o nestanku struje kakav se ne pamti.

Tviterom se proširio snimak lekara koji pokušavaju da održe bebu u životu, tako što joj ručno održavaju disanje.

Upozoravamo da je video uznemirujuć.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro i njegov protivnik, lider opozicije Huan Gvaido pozvali su svoje pristalice da danas izađu na ulice i pored haosa u zmlji izazvanog opštim nestankom električne energije.

Zbog nestanka struje u petak je skraćeno radno vreme, mnogi letovi su otkazani na aerodromima, bolnice su usporeno radile a mnoge prodavnice su opljačkane.

Kurir.rs/ BBC

Foto: EPA i Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja