FRANCUSKA OTVARA ISTRAGU O PADU AVIONA U ETIOPIJI: Stradalo 7 Francuza, a motore za Boing proizvodila i francuska kompanija!
Foto: EPA / STR

nesreća

FRANCUSKA OTVARA ISTRAGU O PADU AVIONA U ETIOPIJI: Stradalo 7 Francuza, a motore za Boing proizvodila i francuska kompanija!

Planeta -

Kancelarija pariskog tužilaštva pokrenula je istragu u vezi sa padom aviona kompanije "Etiopija Erljanz" s obzirom da među 157 poginulih ima francuskih državljana.

Kancelarija je danas objavila ovu odluku, a agencija AP objašnjava da je u pitanju standardna procedura kada državljani Francuske poginu u inostranstvu.

Francuska vlada je prethodno objavila da je osmoro Francuza među žrtvama avionske nesreće, navodeći da je otvoren krizni centar za članove porodica žrtava.

foto: EPA / STR

"Etiopija Erlajnz" je naveo da je sedmoro Francuza među žrtvama.

Francuska uprava za istraživanje avionskih nesreća, poznata kao BEA, saopštila je da će najverovatnije biti uključena u istragu koju će predvoditi Etiopija, jer je francuska kompanija "Safran" zajednički sa "Dženeral elektrikom" proizvodila motore za Boingove avione.

U avionu su bili putnici iz 35 država, od kojih su neki leteli na samit UN posvećen životnoj sredini koji sutra treba da počne u Najrobiju.

Neimenovani zvaničnik UN je izjavio da ta svetska organizacija očekuje da je u avionu bilo desetak njihovih radnika, ali da bi taj broj mogao da bude veći.

On je kazao da se u taj broj ne računaju delegati država koji su krenuli na samit UN u Najrobiju.

Kurir.rs / Tanjug, Beta

Foto: EPA / STR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track