SRBIN POGINUO ZAJEDNO SA KOLEGAMA! UJEDINJENE NACIJE U ŽALOSTI: Najmanje 10 humanitaraca je bilo u avionu koji je pao u Etiopiji!
Foto: EPA/ STR, PrintScreen

tragedija

SRBIN POGINUO ZAJEDNO SA KOLEGAMA! UJEDINJENE NACIJE U ŽALOSTI: Najmanje 10 humanitaraca je bilo u avionu koji je pao u Etiopiji!

Planeta -

Ujedinjene nacije procenjuju da je oko deset putnika koji su povezani sa tom svetskom organizacijom, bilo u avionu "Etiopijan erlajnsa" koji se danas srušio kod Adis Abebe, izjavio je danas neimenovani zvaničnik UN-a.

On je, međutim, upozorio da bi taj broj mogao biti i veći, prenosi AP.

Podsetimo, među stradalim putnicima iz boinga 737 bio je i srpski humanitarac Đorđe Vdović koji je pored svog imao i pasoš UN.

Direktor Svetskog programa za hranu (WFP) za koji je radio Vdović, izrazio je veliko žaljenje zbog nesreće u kojoj su stradli njegovi članovi i najavio da će organizacija "učiniti sve što može kako bi pomogla njihovim porodicama.

Prethodno je danas visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi rekao da su u avionu bile "kolege iz Ujedinjenih nacija i drugih partnera".

Prema njegovim rečima, agencija utvrđuje koliko je njih bilo u avionu koji je leteo od Adis Abebe do Najrobija, gradova preko kojih humanitarni radnici često putuju.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš saopštio je da je "duboko ožalošćen" zbog avionske nesreće u Etiopiji, u kojoj je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

Gutereš je uputio saučešće porodicama žrtvama, među kojima ima i članova osoblja UN, navodi se u saopštenju njegovog portparola.

U avionu su bili putnici iz 35 država, od kojih su neki leteli na samit UN posvećen životnoj sredini koji sutra treba da počne u Najrobiju.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / STR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track